Importanta jocului in viata copilului

Importanta jocului in viata copilului

0
jocuri copii

copil-joaca

Picture 1 of 2

Jocul este deosebit de important in viata fiecarui copil. In functie de varsta fiecare copil prezinta anumite preferinte pentru fiecare joc in parte.

Creativitatea si imaginatia copilului pot fi puse destul de bine in aplicare cu ajutorul fiecarui joc. Importanta jocului este una covarsitoare – gandirea si memoria pot fi exploatate de catre copil, fara ca acesta sa fie stresat de catre parinti sau obligat sa invete.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In cazul in care copilul este lasat sa se joace atunci acesta isi va putea dezvolta gandirea creativa, se va putea dezvolta cognitiv si emotional. In alta ordine de idei aceasta reprezinta o metoda eficienta de cunoastere a lucrurilor cu care intra in contact in timpul jocului.

Tinand cont de importanta jocului, parintii nu ar trebui sa le nege copiilor dreptul de a se juca, investind chiar in cele mai apreciate jocuri in functie de varsta. Inca din primele clipe de viata, jocul copilului prezinta o maxima importanta.

La inceput jucariile tip zornaitoare, ulterior cartile cu animale, pentru ca mai apoi cartile de colorat si puzzle-urile – toate fac parte din categoria celor mai apreciate din acest domeniu.

Nevoia de dezvoltare a imaginatie, de cercetare, de cunoastere il determina pe copil sa solicite cele mai inovatoare joculete. Ori de cate ori aveti ocazia nu ezitati sa i le cumparati.

Cu toate acestea este indicat sa tineti cont de dezvoltarea fiecarui copil. De cele mai multe ori fiecare joc este adecvat unei anumite categorii de varsta. Asa ca nu ii cumparati copilului de un anisor un joc care nu este potrivit pentru varsta de 3 ani si invers intrucat nu va putea intelege nevoile acestuia si nici nu se va putea adapta destul de usor.

Foto: http://www.utilecopii.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu