Importanta primei alaptari

Importanta primei alaptari

0
alaptare

alaptare-2

Picture 1 of 2

Laptele matern este principala sursa de hrana a bebelusilor, de aceea prima alaptare reprezinta punctul de plecare catre dezvoltarea armonioasa a bebelusului tau.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Prima alaptare este extrem de importanta, deoarece in primele zile de dupa nastere laptele matern contine anticorpi (imunoglobuline), ce ajuta bebelusul sa se dezvolte si sa isi intareasca sistemul imunitar, sa se protejeze impotriva  germenilor si bacteriilor.

Primul lapte este concentrat, continand foarte multe proteine, este ideal pentru bebelus, desi acesta nu vine in cantitati mari. Din acest motiv este indicat, ca alaptarea micutului sa fie facuta in primele ore de viata.

In primele zile de viata ale bebelusului este important ca proaspata mamica sa nu fumeze si sa nu umble cu substante pesticide. De asemenea mamicile ar trebui sa aiba grija sa fie mereu hidratate pentru a-si tine cantitatea de lapte ridicata, insa este important sa evite alcoolul si cafeaua.

Producerea laptelui matur incepe de obicei in zilele 10-15 dupa nastere, acesta contine 50% lipide (grasimi), 45% carbohidrati (zaharuri) si 5% proteine.

Foto: www.cugetliber.ro / www.evz.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu