Starile menopauzei

Starile menopauzei

0
menopauza 2

menopauza-2

Picture 1 of 2

Instalarea menopauzei genereaza pentru fiecare femeie anumite stari, total diferite.

Fiecare femeie resimte diferit instalarea menopauzei. Pot exista situatii in care simptomele sa fie mai profunde, asa cum pot exista situatii in care simptomele sa nu existe. Cu toate acestea, printre cele mai frecvente stari se pot numara starea de uscaciune vaginala, bufeuri, stari de indispozitie, stare de insomnie, depresie, tulburari vaginale, cicluri neregulate.

Menstruatia

In cazul instalarii menopauzei, ciclurile menstruale vor fi dereglate, sangerarea putand fi mai mult sau mai putin abundenta decat de obicei.

Infertilitate

Inainte de instalarea menopauzei, femeia va ramane destul de greu insarcinata.

Bufeurile

Temperatura la nivelul corpului va creste destul de mult ca urmare a modificarilor hormonale ce apar in timpul menopauzei. Nivelul estrogenului scade destul de mult si pot genera o stare de caldura destul de puternica, de foarte multe ori fara a avea un motiv anume.

Uscaciunea vaginala

Tot estrogenul reprezinta cauza pentru care vaginul devinde din ce in ce mai putin uscat. De asemenea, riscul aparitiei unor infectii este destul de mare, iar contactul sexual poate deveni destul de dureros.

Tulburarile urinare

Inainte de instalarea menopauzei este posibil sa manifesti incontinenta urinara sau pierderea involuntara a urinei. Este necesara efectuarea unui tratament pentru ca lucrurile sa nu se accentueze.

Imbatranirea pielii

Menopauza reprezinta perioada in care femeia imbatraneste destul de mult. In tot acest timp vor putea fi observate cu mare usurinta ridurile la nivelul pielii. Este posibil ca la nivelul fetei sa apara anumite fire de par.

Ingrasare

Odata cu instalarea menopauzei, femeia se va putea ingrasa. In cazul in care doreste sa slabeasca, aceasta va observa ca nu va putea scapa atat de usor de kilogramele acumulate.

Depresie

Starea de depresie, oboseala, irascibilitate reprezinta alte stari ale menopauzei generate de schimbarile hormonale ale organismului. Aceasta se va accentua in cazul in care va fi asociata cu alte stari – precum pensionarea, casatoria copiilor sau o alta drama in familie – toate fiind resimtite de femeia aflata la menopauza mult mai intens decat de obicei.

Foto: http://www.romanialibera.ro / http://www.menopauza.pl

Articole similare