Importanta somnului bebelusilor

Importanta somnului bebelusilor

somnul copiilor (www.parentingwithpresence.com)

somnul copiilor (www.parentingwithpresence.com)Somnul bebelusilor este cel mai important factor pentru dezvoltarea sa fizica si organica. De aceea, orele de somn la copii reprezinta cea mai importanta preocupare pentru noi adultii.

Asa cum bebelusul are nevoie de aer sau de hrana, tot atat de mult are nevoie de cateva ore de somn de-a lungul zilei, dar si de-a lungul noptii. Cu totii cunoastem ca in timpul somnului, creierul bebelusulu, dar si cel al adultilor este destul de activ, asigurand o buna crestere si mecanismele necesare dezvoltarii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Iata cateva beneficii ale somnului pentru cei mici:

  • Prin somn, cel mic isi ajuta organismul sa se dezvolte;
  • Pe toata durata somnului in organism ii sunt secretate anumite cantitati importante de hormoni de crestere, cum ar fi prolactina si testosteronul, crescand astfel productia de proteine;
  • Cu ajutorul somnului corpul isi regleaza temperatura;
  • Ajuta la prevenirea infectiilor;
  • Prin somn ii sunt imbunatatite functiile vitale ale organismului;
  • Ajuta la cresterea capacitatii de a memora;
  • Ajuta la reglarea starilor emotionale, avand un rol important asupra dezvoltarii sistemului nervos central.

Ajutandu-ti sugarul sa se odihneasca pe tot parcursul noptii inseamna sa il ajuti sa aiba o buna dezvoltare fizica si organica, fiind cheia succesului in cresterea copilului.

Potrivit specialistilor, neintreruperea somnului pe tot parcursul noptii va ajuta la mentinerea unei stari de sanatate bune la cel mic. Asadar, a avea un somn linistit pe timpul noptii va ajuta bebelusul la dezvoltarea sistemului nervos central, dar si la mentinerea functiilor vitale ale organismului.
Fara comentarii

Lasa un comentariu