In aprilie, mai multe divorturi si activitati de incredintare minor

In aprilie, mai multe divorturi si activitati de incredintare minor

0
copil (www.sanctuarycounseling.net)

copil (www.sanctuarycounseling.net)In luna aprilie autoritatea tutelara a inregistrat mai multe cereri de incredintare minor. Judecatoriile de asemenea, au demonstrat ca numarul dosarelor de divort este din ce in ce mai mare.Un procent de 41 % din cele 100 de dosare de ancheta sociala solutionate in luna aprilie de catre Autoritatea Tutelara Sector 6 au vizat incredintarea minorilor dupa desfacerea casatoriilor sau la stabilirea domiciliului, cand parintii nu sunt casatoriti.

Astfel, in cele 45 de solicitari care au vizat incredintarea minorilor, Autoritatea Tutelara Sector 6 a optat, in urma anchetelor pentru unul din parinti, anchetele de acest tip cuprinzand date despre posibilitatile pe care parintii le ofera minorului si modul in care acestia se ocupa de cresterea si educarea lui.

Totodata, au fost efectuate 17 dispozitii in vederea reprezentarii minorilor la perfectarea actelor de vanzare – cumparare, donatie, inchiriere, schimb al unor bunuri mobile si imobile, la dezbateri succesorale, la efectuarea diverselor operatiuni CEC, cand exista conturi inscrise pe numele minorilor sau cand minorii sunt parţi intr-un proces aflat pe rol, in cadrul diverselor instante de judecata.

Au mai fost intocmite 8 dispozitii de tutela/curatela pentru bolnavii pusi sub interdictie, pentru condamnatii aflati in penitenciare si anchete sociale la solicitarea I.M.L pentru dosare de punere sub interdictie a unor persoane care, prin comportamentul lor, sunt un pericol social pentru colectivitate si nu mai pot sa-si apere singure interesele.

Alte 30 de lucrari fac referire la raspunsuri catre Instantele de Judecata, dari de seama pentru interzisi judecatoresti, pentru instituirea de tutele si pentru minorii care au savarsit fapte antisociale.