Infertilitatea masculina – cauze

Infertilitatea masculina – cauze

0
infertilitate-masculina

infertilitate-masculina

Picture 1 of 2

Infertilitatea afecteaza o mare parte din cuplurile moderne, care isi doresc un copil. Fie ca este vorba de infertilitate feminina sau masculina acestea ar trebui descoperite din timp si tratate cu mare responsabilitate de catre ambii parteneri.

Cu toate ca majoritatea partenerilor considera ca vina principala o poarta femeia, in realitate lucurile nu stau deloc asa. Infertilitatea masculina presupune incapacitatea barbatului de a concepe un copil ca urmare a defectelor lichidului seminal.

Cu alte cuvinte, infertilitatea de tip masculin ar trebui depistata din timp de catre fiecare cuplu care isi doreste un copil. De aceea, mersul la medic este obligatoriu in aceste situatii.

Calitatea spermei reprezinta una dintre cele mai importante cauze ale infertilitatii masculine. Fie ca este vorba de absenta spermatozoizilor, fie acestia au o mobilitate redusa, fie numarul acestora este insuficient – toate pot conduce la incapacitatea barbatului de a procrea, implinind astfel dorintele cuplului de a avea un copil.

Tratarea infertilitatii de tip masculin se face de catre medicul specialist care ii va recomanda acestuia efectuarea unei spermograme pentru depistarea problemei cu care se confrunta. Ulterior acestui moment, medicul va prescrie un anumit tratament si chiar o terapie de cuplu.

Foto: http://www.bebecurier.ro / http://storage0.dms.mpinteractiv.ro