Ingrijirea dintilor de lapte

Ingrijirea dintilor de lapte

0
dinti de lapte (www.starsmilez.com)

dinti de lapte (www.starsmilez.com)Chiar daca nu sunt permanenti, dintii de lapte necesita o buna ingrijire zilnica intrucat daca vom reusi sa ii mentinem sanatosi cei mici vor avea o dentitie sanatoasa si in perioada ce va urma.

Asa cum spuneam, dintii de lapte sunt temporari, insa schimbul cu dentitia permanenta se va face pana la varsta de 10 anisori, uneori putin mai tarziu. Asa ca, acestia vor trebui sa fie destul de puternici pentru a putea rezista o perioada mai lunga.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In cazul in care dupa masa cei mic nu se spala pe dinti, resturile de mancare ramase vor conduce catre aparitia cariilor ceea ce va putea produce infectii si eventuale probleme dentare mai tarziu in momentul aparitiei dintilor permanenti ca urmare a ingustarii locului de eruptie a celui permanent.

Ingrijirea dintilor presupune sa tineti cont de cateva aspecte importante. Este de preferat ca dupa fiecare masa sa nu introduceti lingurita copilului in gura pentru a manca ultimele resturi alimentare ramase de la cel mic. Infectiile sunt destul de mari in gura adultilor si de aceea este indicat sa ferim sa folosim aceeasi vesela cu cea a bebelusului.

Poti incerca, de asemenea, sa il obisnuiesti pe bebelus sa isi perie dintii de minim doua ori pe zi. Chiar daca este doar de doua ori nevoie sa ii perie, nu trebuie sa uitam ca seara este obligatoriu sa mergem la baie cu cel mic pentru periajul de dinainte de culcare. Periuta copilului va trebui sa fie una speciala pentru cei mici, care sa ii atraga prin forma si culoare. Pana la varsta de sapte anisori va trebui sa il inveti care sunt pasii unui periaj corect. Pasta de dinti va trebui sa fie cu o concentratie mai mica de fluor decat cea potrivita unui adult, asa ca incercati sa ii luati o pasta speciala pentru copii. Nu trebuie sa uitati, o boaba de mazare este cantitatea optima pentru periajul bebelusului.

In aceasta perioada va trebui sa incercam sa evitam sa ii dam copilului voie sa consume prea multe dulciuri intrucat sunt destul de periculoase pentru sanatatea dentara. In cazul in care consuma dulciuri, rugati-l sa mearga sa se spele pe dinti.
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu