Mami, ma lasi sa dorm la o prietena?

Mami, ma lasi sa dorm la o prietena?

0
tatianasquare2

tatianasquare2Daca te gandesti ca fetita ta va ramane mereu un copil, te inseli. Va veni o zi in care te va intreba: „mama, pot ramane la o prietena?” Si la fel de posibil va fi sa te gasesti intr-o adevarata dilema – oare asa este sau ma minte?

Inca de la 12-14 ani fetele isi fac prietene cu care comunica mult mai usor, prezinta afinitati fata de baietii de aceeasi varsta si isi doresc putina libertate – intr-un cuvant sa scape de parinti macar pentru o noapte. Asa ca intrebarea pusa este destul de fireasca, fiecare la randul nostru trecand prin aceleasi faze ale pubertatii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Nu iti ramane de facut decat sa te gandesti daca este potrivit sa ii dai voie sa mearga la o prietena sau sa o refuzi. Potrivit psihologilor, cea mai profunda legatura apare intre mama si fiica, tocmai de aceea va trebui sa incerci sa te apropii de ea inca de la varstele cele mai mici. In acest fel vei putea sa ii demonstrezi o apropiere de care are nevoie, vazand in ochii tai privirea prietenei fata de care vrea sa se destainuie sau sa afle anumite lucruri mai intime. De aceea, nu va trebui sa refuzi sa ii raspunzi atunci cand te va intreba despre teme de origine sexuala si nici despre care sunt tehnicile de a flirta cu un baiat.

Pe masura ce acestea vor deveni mai apropiate, nici fata nu isi va minti mama ca va merge la o prietena si in realitate ajunge in camera unui baiat sau intr-un club, dar nici mama nu o va refuza in fata unei astfel de rugaminti. Vor reusi sa aiba incredere una in cealalta, lucru destul de important in relatia parinte-copil, dar si in educarea celui mic.

In fata unei astfel de rugaminti nu va trebui sa ii negi acest drept destul de radical. In schimb, ii potio cere cateva lamuriri – unde anume va dormi, care este adresa, daca vor fi doar ele singure, unde sunt parintii prietenei? Cu toate acestea, nu va trebui sa ii pui intrebare dupa intrebare intrucat va considera ca este in fata unei instante de judecata, lucru total neplacut atat pentru tine, cat si pentru ea. Iar daca ai decis sa o lasi nu o suna din sfert in sfert de ora sa o intrebi ce face intrucat nu se va simti comod in fata prietenei.
Fara comentarii

Lasa un comentariu