Vila in miniatura pentru copii

Vila in miniatura pentru copii

0

Camera lui Bogdan, cu scara interioara si doua niveluri distincte atat ca amplasare, cat si ca destinatie, mi se pare caseamana cu o casa cu etaj in miniatura. Probabil, ar fi fost idealul copilariei mele, daca pe atunci as fi visat la asa ceva.

De cate ori vad o noua camera sau locuinta, mintea mea se imparte in doua: o parte asimileaza detaliile despre locul respectiv, cealalta isi inchipuie cum ar fi sa traiesc acolo. In copilarie, de exemplu, ma fascinau podurile, mansardele si locuintele cu scara interioara. Asa ca nu pot decat sa sper ca Bogdan, locatarul acestei incaperi, este fascinat de „vila” lui in miniatura.

Detaliile pe care le-am primit de la proprietari au fost simple si concise: spatiul a fost gandit in acest fel deoarece juniorul isi petrece mult timp in el. Dupa cum se vede foarte bine, camera e impartita in doua zone: de zi si de relaxare/dormit.

In prima, care dispune de toate dotarile unui living modern (canapea, birou, rafturi), Bogdan invata, se joaca si isi invita prietenii. Zona de relaxare se remarca atat prin pozitionare, cat si printr-un luminator. Cel mai interesant detaliu arhitectural este scara interioara, care te poate face sa oftezi, daca n-ai avut asa ceva acasa cand erai copil.

Idei de furat:

O idee ingenioasa: folosind o scara interioara, designerii „s-au jucat” cu volumele, utilizand la maximum spatiul disponibil atat pe orizontala, cat si pe verticala. Jos, spatiul a ramas cel initial. Sus, sub sarpanta, a fost obtinut un „cuibusor” tocmai potrivit sa cuprinda in el visele unui copil care se indreapta grabit spre adolescenta.

Material furnizat de casamea.ro