Jocurile violente si conduita copilului

Jocurile violente si conduita copilului

0
bebelus la calculator (www.creativebeginnings.org)

bebelus la calculator (www.creativebeginnings.org)Jocurile violente pot influenta conduita copilului. Chiar daca copilului i se permite sa foloseasca calculatorul, dependenta de jocurile violente poate determina mai tarziu o conduita destul de distructiva.

Un simplu joc poate fi privit ca inofensiv de catre parinti, insa nu acelasi lucru se poate spune in cazul in care in interiorul jocului avem de-a face cu personaje negative sau jocuri in care sunt folosite arme sau bataia intre taberele adverse. Cu toate acestea, jocurile de astazi devin din ce in ce mai violente, uciderea adversarului devenind mai in toate unicul tel al copilului.

Interzicerea jocurilor violente reprezinta o sarcina ce revine parintilor. De aceea, va trebui sa fiti prudent si sa observati ce fel de jocuri se desfasoara pe calculatorul copilului vostru. In cazul in care aceste jocuri sunt practicate cu regularitate, conduita copilului i-ar putea fi afectata, putand manifesta o stare de depresie, insomnie si teama. In alte cazuri, profilul psihologic al copilului va putea fi afectat in egala masura.

In plus, in cazul in care copilul devine dependent de jocurile violente, atunci acesta isi va petrece foarte mult timp in fata calculatorului, pierzand din ce in ce mai multe nopti si uitand de teme sau de responsabilitatile scolare. Nu este exclus ca acesta sa lipseasca de la ore si sa aiba din ce in ce mai mari probleme atunci cand vine vorba de respectarea programei scolare. Practicarea jocurilor violente in timpul noptii poate conduce si catre dezvoltarea unor afectiuni medicale, distrugand in mare parte conduita copilului.