Totul despre parul bebelusului

Totul despre parul bebelusului

parul bebelusului (www.heidijoportraits.com)

parul bebelusului (www.heidijoportraits.com)Cu toate ca fiecare dintre noi ne dorim sa stim totul despre parul bebelusului , in general aceste lucruri nu se intampla chiar imediat dupa nastere.

De cele mai multe ori, parul bebelusului este unic si se comporta intr-un anumit fel. La unii bebelusi, acesta este mai des inca de la nastere, la altii mai rar, la unii creste mai usor, la altii mai greu, la unii se deschide la culoare…la altii se inchide….destul de imprevizibil, as spune. In general, parintii nu pot cunoaste totul despre parul bebelusului.

Pe masura ce bebelusii cresc, parul isi va schimba nuanta de la nastere. De cele mai multe ori, parul se va mai inchide la culoare, insa sa nu sperati ca din blond sa devina brunet.

In cazul in care bebelusul prezinta la nastere un par mai pufos nu trebuie sa te sperii. In primele luni de viata, acesta va cadea treptat pentru ca parul mai sanatos si mai rezistent sa isi poata face aparitia. Exista, ce-i drept si bebelusi care se nasc cu un par mult mai des si mai stufos. Cu toate acestea, natura este atat de schimbatoare incat nimeni nu va ramane cu ceea ce s-a nascut…

Se poate intampla ca la nastere parul bebelusului sa ajunga pana pe umeri si pe urechi. Un lucru absolut normal intrucat acesta se numeste lanugo, fiind puful ce l-a protejat in lichidul amniotic din uterul mamicii. De regula, acest tip de par va cadea in primele zile de dupa nastere si nu va mai reaparea. De aceea, nu incercati sa frecati pielea bebelusului pentru a determina caderea parului intrucat ii veti putea produce o vatamare.

Daca bebelusul a avut la nastere destul de mult par, va trebui sa te astepti ca in primele sase luni sa o ia de la capat intrucat acesta ii va cadea in totalitate in aceasta perioada. De aceea, nu va trebui sa te sperii daca observi ca pe zi ce trece bebelusului ii dispare podoaba capilara – va fi inlocuita cu alta mult mai rezistenta.

Iar daca te gandesti sa il razi pe scalp va trebui sa te gandesti ca un astfel de mit nu are niciun fundament pentru parul bebelusului. Cu toate ca parul pare mai sanatos daca este tuns, in realitate raderea parului bebelusului  nu va determina o crestere mai rapida si mai stufoasa a parului.