Jucarii pentru copii – ce alegi si de ce sa te feresti

Jucarii pentru copii – ce alegi si de ce sa te feresti

0

Parinții oscileaza intre doua extreme – fie cea mai mare si mai costisitoare jucarie, fie foarte multe si ieftine (uneori si nesigure).  Uite ce sa stii cand mergi la cumparaturi de jucarii pentru copii.

Magazinele te asteapta cu o multime de jucarii, iar oferta poate fi coplesitoare. Indiferent cat de tentante sunt ca pret, trebuie sa stai departe de urmatoarele jucarii pentru copii.

  • jucariile cu parti foarte mici care pot fi inghitite, introduse in urechi sau nas. Respecta avertismentul interzis copiilor sub 3 ani, daca il vezi pe jucaria pe care vrei sa o cumperi, nu este doar o figura de stil!
  • jucariile care prezinta cusaturi sau cele cu par sunt foarte periculoase – smocurile de par pot fi inghitite de catre copil, iar cusaturile se pot rufe si umplutura poate fi
  • jucariile cu margini ascutite sau prevazute cu balamale nu sunt potrivite pentru copii, indiferent de varsta.
  • la jucariile pentru patut, trebuie sa verifici ca nu au fire lungi sau detasabile, cu care copilul se poate strangula.
  • stai departe de jucariile care seamana cu mancarea – ii pot pacali foarte usor pe cei mici
  • jucariile cu bile, gloante, ventuze (chiar cu margini moi si cauciucate) nu sunt foarte indicate. In functie de sistemul cu care sunt prevazute, proiectilul poate fi impins cu destul de multa forta, accidentandu-i pe cei mici.

Pentru juniori

Lista de Craciun pentru juniori poate parea un obicei bun, dar ce te faci cand copilul doreste un taxi intergalactic sau o casuța gonflabila, iar bugetul tau iți permite doar o  casuța de turta dulce?  Care ar fi varianta castigatoare?  Daca isi doreste ceva ce au si colegii, ”Mosul” ii poate aduce (daca isi permite), dar ai grija atunci ca celelalte cadouri, pe care le negociezi cu bunicii sau alte rude apropiate, sa fie unele care sa fie distractive si educative. Puzzle, carți 3D sau cu autocolante, sortatoare de forme, jucarii muzicale, jocuri de construcție, de tip Lego, sau care imita activitați ale adulților (mini-bucatarii, garaje), mini-sere sau truse de experimente de tipul ”fun science” (potrivite pentru scolari) – vor fi pe placul micuțului tau.