KAZA Concrete transforma schitele artistilor in placi tridimensionale

KAZA Concrete transforma schitele artistilor in placi tridimensionale

0

In cadrul seriei de intalniri Osmyum Nights, showroomul Osmyum din capitala a prezentat KAZA Concrete, brandul de design care si-a construit un renume international prin colaborarile multiple cu artisti din varii domenii si prin piesele tridimensionale, realizate dintr-un compus special pe baza de ciment. Evenimentul a avut loc, marti, 24 noiembrie, in prezenta CEO-ului KAZA, dl. Joe Meszaros.

KAZA.edgy_by_patrycja_domanska-tanja_lightfoot_kazaconcrete_3.800x566Conceptul KAZA se adreseaza unui segment de nisa: cautatorilor de solutii inedite pentru finisajele interioare, iubitorilor de produse manufacturate si celor care sunt deschisi sa lucreze cu materiale deosebite.

Piesele din colectiile KAZA au fost realizate pornind de la schitele a 17 artisti, din domenii diferite, precum artistul tattoo Chaim Machlev, din Berlin, Patrycja Domanska si Tanja Lightfoot, designeri de obiect, din Viena, artistul origami Ilan Garibi din Israel, precum si alti architecti, graphic designeri din SUA si Europa. Mixul cultural si de cunostinte au contribuit la efectul pe care l-a avut brandul la nivel international – fiecare creativ venind cu propriile conceptii, radacini, influente KAZA.kazaconcrete_florentin_interior.800x567etnice, set de valori si viziune estetica, punand astfel o amprenta personala si unica asupra produsului final. Piesele KAZA pot fi montate grupat sau secvential, pentru a crea geometrii, planuri si iluzii optice.

Pentru proiectele exclusiviste, se pot crea piese KAZA unice: de la schita, la proiect, la forma tridimensionala fiind doar distanta de cateva zile. Aici schita poate fi realizata fie dupa viziunea clientului, fie cu sprijinul designerilor KAZA. Piesele personalizate se pot produce in cantitatea si culoarea dorite si pot fi ajustate, prin aplicarea de lacuri si vopseluri speciale si pentru zone cu umiditate sporita sau zone exterioare.

KAZA.quadilic_kazaconcrete_by_ilan_garibi_exterior.800x566Fara a tehnologiza excesiv procesul de productie, KAZA a reusit sa inoveze la nivelul materialului din care sunt lucrate piesele sale: cimentul reinterpretat devine astfel o notiune specifica brandului KAZA. In procesul de productie nu sunt folosite utilaje industriale, mixtura finala a materialului uscandu-se natural, la temperatura camerei. Toti acesti pasi in realizarea pieselor KAZA presupun munca manuala, de la crearea sabloanelor, la asamblarea produselor finale.

**** Curiozitati despre KAZA

Numele brandului porneste chiar de la universalul CASA, care este recunoscut in multe limbi ca definitoriu pentru casa, ”acasa” – acel ”acasa” care poate fi orice loc primitor, care devine rapid familiar si care te face sa te simti bine. Cuvantul KAZA este creat prin inlocuirea literelor ”c” si ”s” cu K si Z pentru a oferi o rezonanta mai puternica, in linie cu duritatea cimentului, care este elementul de pornire al pieselor KAZA. Seria ”CRACKED EARTH”, semnata de HUGO BUGG a castigat premiul FX International Interior Design Award 2014, pentru suprafete. Mai mult: http://www.kazaconcrete.com.

**** Despre Osmyum

OSMYUM este un showroom pentru finisaje si atelier de proiectare, care se adreseaza deopotriva specialistilor din domeniul arhitecturii, constructiilor, cat si publicului larg. OSMYUM prezinta solutii complete pentru arhitectura si design interior, selectate si aduse din peste 10 tari, intr-un spatiu de 200 mp, situat in zona Floreasca din capitala. Printre solutiile oferite se numara: solutii pentru pardoseala interioara si exterioara (de la piatra naturala, parchet, pana la placi ceramice, deck-uri sau pardoseli pvc), tapet, ciment decorativ, mozaic si faţade de lemn, solutii pentru piscine şi spa, obiecte sanitare, textile, baterii, scaune de la reputati designeri internationali, corpuri si solutii de iluminat, precum si obiecte realizate prin comanda speciala.