La ce varsta ii spunem copilului ca Mos Craciun este un mit

Mos Craciun face parte din magia Sarbatorilor de iarna. Desi credem in el chiar si adulti fiind, credinta in existenta sa ni s-a naruit la un moment dat in copilarie.

Cu ce ar trebui sa ramana copii pe parcursul vietii insa este spiritul generozitatii si al intelegerii.

Totusi momentul in care ii spui copilului ca Mos Craciun este un mit poate fi delicat si destul de greu de gestionat.

Oricat de mult ne-ar placea sa ne tinem copii vesnic micuti, la un moment dat vine vremea in care adevarul despre Mos Craciun iese la iveala.

Nu este rau daca amanam cat mai mult momentul adevarului insa ar fi bine ca informatia sa o primeasca de la parinti, nu de la anturajul in care copilul traieste.

La ce varsta ii spui adevarul despre Mos Craciun?

Nu exista o varsta exacta pentru a povesti mitul lui Mos Craciun. Insa este recomandat ca explicatiile sa fie oferite in momentul in care micutul incepe să puna intrebari. Cel mai frecvent se intampla in ciclul primar de scoala, deci intre 7 si 10 ani, cand cei mici afla zvonurile de la colegii lor.

Chiar daca afla adevarul incearca sa il educi in asa fel incat sa pastreze viu obiceiul daruirii cadourilor de Craciun.

Cum ii explici copilului adevarul despre Mos Craciun

Rectiile nu vor intarzia sa apara la momentul aflarii adevarului. Desigur că vor simţii emoţii de dezamăgire şi decepţie datorită faptului de a fi prins cu minciuna

Comunicarea va fi factorul cheie si modul in care copilul nu isi va pierde increderea in voi. Acest moment este unul propice si pentru a pune inca o caramida de baza in educatia lui. Micutul trebuie sa inteleaga ca in preajma Craciunului orice poate fi mesagerul lui Mos Craciun. Un suflet bun si dorinta de a darui nu ne va impiedica sa facem fapte bune.

Invata-l sa fie el insusi Mos Craciun. Poate face asta pentru o persoana apropiata sau pentru cineva care are mare nevoie de un Mos. Astfel trecerea va fi una treptata si mai placuta.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare