Laptele de vaca in consumul bebelusului

Laptele de vaca in consumul bebelusului

0
bebelus lapte biberon (www.parentingforums.com.sg)

bebelus lapte biberon (www.parentingforums.com.sg)Daca luam in calcul modalitatea in care mamicile incep a-si hrani micutii inca de la varste fragede cu alimente total contraindicate sau chiar daunatoare pentru sanatatea lor, vom putea ajunge la concluzia ca o alimentatie nesanatoasa poate determina o cauza de mortalitate infantila.

Alimentatia cu lapte de vaca de la varste fragede reprezinta un astfel de factor de risc pentru bebelus, intrucat posibilitatea de infectare a celui mic este destul de ridicata. Trebuie sa tinem cont de faptul ca laptele de vaca reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, iar bebelusul nu a acumulat suficient de multi anticorpi care sa combata efectele nocive ale acestuia. Sugarul nu are capacitatea de a se lupta la nivel intestinal cu numarul mare de microbi ce poate fi adus acestui mediu de catre acest tip de lapte.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Se cunoaste, probabil, faptul ca riscul de infectie bovina este destul de ridicat, acestea putand fi infectare cu  stafilococi si streptococi periculosi dezvolatarii celui mic, dar si cu bruceloza si tuberculoza, toate putand fi transmise bebelusului odata cu alimentarea cu lapte de vaca. Iar daca ne gandim la modul de colectare si de pastrare a laptelui de vaca de catre producatori, riscul devine de cateva ori mai ridicat.

Si daca pareti a ma constrazice, considerand ca, prin fierbere, orice microb poate fi distrus, ei bine, va contrazic. Intr-adevar, microbii pot fi extirpati prin fierbere, dar, odata cu acestia se vor distruge si vitaminele necesare celui mic pentru dezvoltare. Asa ca, laptele fiert este indicat pentru a se combate efectele infectarii cu diversi bacili ori bacterii, cel nefiert neputand fi consumat in stare pura. Pentru ca fierberea sa devina eficienta, trebuie realizata imediat dupa ce laptele a fost colectat, la foc iute. Temperatura de fierbere trebuie sa fie de peste 100 grade Celsius. Dupa fierbere se va trece la racirea acestuia, pastrandu-se in recipienti curati, care permit acoperirea acestuia. La consumarea acestuia de catre cel mic, incercati sa il fierbeti din nou timp de cateva minute pentru ca totul sa fie ca la carte…




Fara comentarii

Lasa un comentariu