Testul ADN si stabilirea paternitatii

Testul ADN si stabilirea paternitatii

doctor ADN (http://storage0.dms.mpinteractiv.ro)

doctor ADN (http://storage0.dms.mpinteractiv.ro)Intrucat mama este purtatoare sarcinii putem sti cu claritate faptul ca aceasta este si mama copilului. Nu acelasi lucru se poate spune si de catre tata. Iar daca vorbim si despre fertilizare in vitro, semnele de intrebare pot fi si mai mari. Asa ca, tot mai multi barbati apeleaza adesea la stabilirea paternitatii asupra copilului.

Testul ADN reprezinta o modalitate de a afla daca o parte din materialul genetic al tatalui se regaseste si la copil. Se cunoaste, probabil, faptul ca fiecare dintre noi avem un ADN unic, dar in timpul reproducerii parintilor, fatul rezultat va lua atat de la mama, cat si de la tata anumite gene mostenite.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Asa ca, printr-o astfel de testare se vor putea observa anumite caracteristici ce apartin tatalui bebelusului. Prin  testare se va evidentia cu un procent destul de ridicat, de 100%, cine este tatal copilului sau daca intre probele recoltate de la presupusul tata si cele recoltate de la copil exista anumite caracteristici comune.

Codul Familiei prevede clar faptul ca fiecare tata poate avea dreptul, potrivit legii, sa verifice paternitatea asupra copilului. Un astfel de lucru este cerut doar de catre tata, nu si de catre mama intrucat s-ar incalca anumite dispozitii legate de moralitate a mamei. Cu totii ne putem pune intrebarea, ce simte copilul atunci cand, cel pe care il considera tata, solicita un astfel de test sau atunci cand este crescut de un anumit tata pe care il iubeste si dintr-o data poate aparea un altul care solicita acest test, avand unele nedumeriri legate de paternitatea sa asupra celui mic. Sunt cazuri in care dezvoltarea psihica a copilului este pusa grav in pericol, copilul trecand printr-o adevarata trauma sufleteasca sau chiar prin depresie. Chiar daca tatal natural al copilului nu face parte din familia actuala a copilului, cel mic se va simti ranit atunci cand se va afla ca, de fapt, cel pe care il considera tatal natural, nu este.

Stabilirea paternitatii a creat numeroase dispute familiale care au condus ulterior la stari de ura si de despartire familiala. Asa ca, stabilirea paternitatii presupune mai multe consecinte nefaste atat pentru copil, cat si pentru intreaga familie. De aceea, este necesar sa se ia in calcul toate acestea inainte de a se cere efectuarea sa de catre presupusul tata al copilului. Demonstrarea paternitatii asupra copilului poate insemna o reusita pentru tata, dar presupune, pe langa multe altele, o mare suferinta emotionala pentru cel mic. Asa ca, nu uitati de acesta, chiar daca este foarte mic…
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu