Legatura dintre orgasm si sansele de a concepe un copil

Legatura dintre orgasm si sansele de a concepe un copil

femeie si barbatCea mai frecventa intrebare care apare in preconceptie este in ce masura orgasmul poate influenta aparitia unei sarcini. Intr-adevar, cei mai multi dintre noi suntem preocupati de regularitatea actelor sexuale si destul de putin de atingerea satisfactiei sexuale dorite.

Robert Winston, unul dintre cei mai mari cercetatori britanici ai fertilitatii, este de parere ca legatura dintre orgasm si sansele de a concepe un copil este destul de mare, chiar daca pana nu demult orgasmul femeii nu era luat in calcul atunci cand se vorbea despre perioada conceperii unui copil, fiind considerat inutil.

Profesorul Robert Winston a incercat sa demonstreze legatura dintre orgasm si fertilitate intr-un studiu realizat intr-o clinica care trata problema infertilitatii. In acest mod, medicul a reusit sa interogheze un numar impresionant de paciente declarate infertile – circa 1000, pe care le-a grupat ulterior in trei grupuri – primul grup format din femei sanatoase cu parteneri sanatosi, insa cauza infertilitatii nu era cunoscuta, al doilea grup era format din femei cu probleme hormonale, iar al treilea grup era format din femei cu trompele uterine blocate.

Numarul mare al pacientelor sanatoase, insa considerate totusi infertile fara o cauza medicala cunoscuta l-a determinat pe Robert Winston sa isi puna mai multe semne de intrebare. Chestionate cu privire la viata lor sexuala, acestea au raspuns ca nu sunt multumite, orgasmul nefiind mai mereu resimtit. Cu alte cuvinte, cauza infertilitatii lor era generata de lipsa orgasmului.

Legatura orgasm – infertilitate

Incapacitatea de a concepe a femeilor care nu resimt orgasmul este explicata prin contractia muschilor vaginali si uterini. In acest mod, organele interne ale femeii, prin contractie, permit patrunderea unui numar mare de spermatozoizi spre uter, sansele de a ramane insarcinata fiind mult mai mari.

Articole similare

0