Sex pentru conceptie?

Sex pentru conceptie?

0

Te simti epuizata si te frustreaza pozitiile limitate si programul de sex pe care l-ai stabilit de cand ai inceput sa te gandesti la bebe? Afla cum poate sexul pentru conceptie sa devina mai fierbinte ca niciodata.

Termometru bazal, kit de ovulatie, mucus cervical… esti fierbinte? Daca nu, stai linistita, nu esti singura! Desi in teorie, sexul pentru conceptie suna genial (simplul fapt ca nu trebuie sa mai ai vreun control), cuplurile care au trecut prin asa ceva il descriu mai degraba ca fiind ceva mecanic, lipsit de romantism si cumva neexcitant.

Un sot a povestit unde intervine problema: „Cand am renuntat la prezervative mi-am inchipuit ca vom avea parte de sex fara limite, spontan, fara obstacole. In schimb, a fost exact opusul pentru ca trebuia sa programam totul ca sa corespunda cu ovulatia si sa ne limitam la cateva pozitii deoarece acelea ofereau penetrare maxima”.

Experienta poate fi, in egala masura, frustranta si pentru femeie: „Imi doream sa fie ceva frumos. Ne iubim atat de tare incat facem un copil impreuna. Dar realitatea este ca a parut ca un experiment ciudat de stiinta”.

Sfatul specialistului – Cheia catre o viata sexuala mai buna este intelegerea separarii fertilitatii de sexualitate. Exista o diferenta foarte mare intre sexul pentru placere si cel care are ca tel conceptia, iar cuplurile care recunosc acest lucru pot evita invinovatirea sau repulsia fata de sex.

Diferentierea celor doua tipuri de sex este esentiala cand succesul nu intervine imediat dupa ce ai depus un efort considerabil. Unele cupluri exprima teama ca nu pot concepe deoarece sexul nu a fost satisfacator, ceea ce nu are nicio legatura cu fertilitatea. Cand cuplurile incep sa se simta incomplete pentru ca inca nu au conceput, intra in depresie si actul sexual este afectat de asemenea.

Sfaturi pentru un sex mai bun:

  • Invata ce inseamna „sexul real” – Cuplurile care sunt dezamagite de sexul pentru conceptie atarna de o fantezie referitor la cat de romantic ar trebui sa fie actul sexual. In realitate, sexul poate insemna si altceva decat spontaneitate, satisfactie garantata, romantism… daca un cuplu este suficient de conectat emotional si psihic, poate renunta la fanteziile pe care le are si poate invata cat de bine te poti simti si intr-o astfel de situatie.
  • Pastreaza-ti simtul umorului – Privit obiectiv, sexul, conceptia si faptul ca devii parinte sunt trei dintre cele mai amuzante conditii ale experientei umane. Cuplurile care au simtul umorului se apropie mai mult din toate punctele de vedere, dar mai ales sexual, atunci cand vor sa conceapa. O mama care a traversat doi ani de tratamente pentru fertilitate sustine ca optimismul a ajutat-o sa mearga mai departe. „In ciuda tuturor eforturilor am ajuns la inseminarea artificiala. Daca nu am fi avut puterea sa glumim pe seama aceasta, probabil ca acum am fi fost divortati, in schimb, asteptam cel de-al doilea copil”.
  • Sex salbatic in restul timpului – Prin definitie, in perioada fertila te vei concentra pe a face sex pentru conceptie. Concret, iti mai raman trei saptamani pentru sex de placere! Aceasta este perioada in care va puteti dezlantui, in care scoateti la iveala sentimentele asupra conexiunii sexuale. Cuplurile care s-au concentrat si pe aceasta etapa au fost mult mai unite atunci cand au devenit parinti.