Lucruri necesare pentru un nou-nascut

Lucruri necesare pentru un nou-nascut

0
nou-nascut

nou-nascut-2

Picture 1 of 2

Orice nou-nascut are nevoie de multa ingrijire si atentie, primita din partea parintilor sai. Tocmai de aceea, odata cu venirea sa acasa micutul va trebui sa aiba parte de mult confort, dar si de o parte din lucrurile necesare pentru primele saptamani de viata.

Cu toate ca exista o serie numeroasa de superstitii care sunt de parere ca nu este bine sa achizitionezi lucruri inainte de nastere, in realitate, in ultima perioada tot mai multi sunt aceia care se ingrijesc din timp, in asa fel incat atunci cand puiul ajunge acasa sa nu ii lipseasca nimic din ceea ce i-ar trebui, fiindu-i absolut necesar.

Pentru ingrijirea unui nou-nascut este nevoie de o serie de lucruri, trusoul acestuia fiind destul de mare. Atat articolele de imbracaminte, cat si produsele de ingrijire sunt necesare inca din prima zi de vietuire impreuna cu familia.

Asa cum aminteam, orice nou-nascut are nevoie atat de hainute, cat si de produse de ingrijire.

Iata o parte dintre lucrurile necesare pentru un nou-nascut:

  • Imbracaminte:

La articolele de imbracaminte este nevoie de bluzite tip body care sa il fereasca de frig, caciulite, pantaloni, pijamale, dar si articole de plimbare precum rochite, costumas. In primele luni de viata nu este nevoie ca micutul sa poarte pantofi, fiind suficiente doar sosetele. De asemenea, in primele clipe de viata sunt absolut necesare scutecele. De aceasta data parintii pot opta pentru scutecele de unica folosinta sau pentru scutecele refolosibile.

  • Produse de ingrijire

Gama produselor de ingrijire este mult mai numeroasa. Este nevoie de sapun, sampon, lotiune de corp, ulei de masaj, forfecuta cu varfurile boante, aspirator nazal, comprese sterile, ser fiziologic, alcool sanitar, crema impotriva iritatiilor la fundulet.

  • Alte produse

Atunci cand micutul ajunge acasa este nevoie ca acesta sa fie primit intr-o camera frumos amenajata. Are nevoie de patut, lenjerie de pat, saltea, masa de infasat, patura si pilota. Pentru plimbare se recomanda folosirea unui carucior confortabil sau a unei scoici pentru deplasarile cu masina.