Luna a saptea de viata a bebelusului

Luna a saptea de viata a bebelusului

0

Incepand cu luna a saptea de viata bebelusul te poate surprinde intrucat cu siguranta acesta va putea sta in sezut atunci cand il asezi, chiar nesustinut de catre tine sau de catre perne. Va incepe sa progreseze si in ceea ce priveste mersul. Daca aveti patut de lemn veti putea observa cum micutul se sprijina de gratiile acestuia si reuseste sa stea pentru cateva secunde in picioare. Sunt primii pasi in dezvoltarea sistemului locomotor. In luna a opta acesta va avea o mai mare sustinere in picioare, reusind sa paseasca, chiar si pentru putin timp.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Daca ii inmanezi un obiect vei observa cum acesta a capatat deprinderea prinderii in mana, fiind tentat sa il duca spre gurita. Va reusi singur sa isi mute de la o mana la cealalta diverse jucarii sau obiecte care il intereseaza. Isi va putea duce spre gurita si ceea ce tine de alimentatie, spre exemplu biberonul, biscuitele, o rosie.

Va dori sa fie tinut cat mai mult in brate, reusind sa iti propuna acest lucru intinzand mainile spre tine. Va tranti jucariile pe jos, uitandu-se inspre ele, curios de locul in care vor ajunge, dar si de zgomotul produs de acestea.

In luna a saptea de viata, bebelusul va putea sa manance singur, placandu-i sa duca spre gurita hrana. Tot in aceasta perioada va reusi sa bea apa din cana de unul singur, ceea ce inseamna un real progres in modul de alimentatie.

Va sti de aceasta data sa se uite in oglinda, surazand admirativ de fiecare data cand se priveste.

Noutatea acestei luni vine cu faptul ca va reusi sa te inteleaga, chiar daca nu poate pronunta cuvintele. Va fi foarte atent la ceea ce ii spui, mai ales daca vei apela si la gestica.

De acum inainte te poti bucura ca ai langa tine un bebelus destul de mare care a facut progrese in ceea ce priveste modul de alimentatie, sistemul locomotor, dar si in deprinderile comunicarii.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu