Mai putin e mai bine? Ce trebuie sa stie toti parintii

Mai putin e mai bine? Ce trebuie sa stie toti parintii

Tu ce faci cand copilul pare ca nu te asculta? Cel mai probabil tipi. Ce faci atunci cand copilul tau incearca sa rezolve o situatie? Cel mai probabil ii sari in ajutor sa-i dai solutiile.

Poate ca ar fi fost mai bine sa incerci sa iti mentii tonul vocii mai mic, poate ca ar fi fost mai bine sa nu-i dai direct solutii, ci una-doua idei, care sa-l ajute sa descopere solutia singur. Desigur, acestea sunt cazuri ideale, dar nu sunt imposibil de realizat.

In ziua de astazi s-a impamantenit ideea ca cei mici au nevoie de mai multa atentie, mai mult timp, mai multa dragoste. Dar este chiar nevoie de mai mult? Iata ce spun specialistii de la empoweringparents.com: “Mai putin e mai bine”!

NU exagera cu darurile si laudele

Atunci cand obisnuiesti sa-i dai prea multe copilului tau, el va deveni dependent de acele lucruri. Daca il lauzi prea mult, el nu se va putea baza pe fortele proprii, ci va astepta tot timpul sa-l valideze cineva.

Toleranta la “durerea”copilului

Sa presupunem ca, dupa ce si-a dorit sa plece in tabara, copilul se trezeste singur acolo si incepe sa se planga parintilor. Acestia, speriati de anxietatea si “durerea” copilului, se suie in masina si-l iau de acolo. Acasa, copilul va gasi liniste, iubire, iar parintii il vor consola ca n-a fost pregatit pentru tabara. Poate data viitoare!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole similare