Mama adolescenta

Mama adolescenta

adolescenta (www.deadlinenews.co.uk)

adolescenta (www.deadlinenews.co.uk)Fara sa vrem, in fiecare clipa suntem predispusi sa aflam de la televizor tot felul de probleme ale adolescentilor care sunt nevoiti sa creasca si sa se dezvolte in aceste vremuri.

Din pacate, o societate napastuita de atatea probleme sociale si politice nu ne poate rezerva decat surprize destul de neplacute. Lipsa educatiei sexuale in scoli determina tot mai multi adolescenti sa experimenteze relatiile sexuale inca de la varste destul de fragede.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Asa se intampla, ca in ultima perioada tot mai multe fete devin mamici de la cele mai mici varste. Cu toate acestea, medicii sunt de parere ca micutii care se nasc din mame adolescente vor dezvolta de-a lungul vietii grave probleme de dezvoltare – de la incapacitatea de a se integra in colectivitate, probleme mentale, saracie, depresie sau anumite traume fizice sau psihice – toate vor crea o realitate pe care ne dorim sa o depasim cat mai rapid.

De regula, sarcina in perioada de adolescenta apare cu o serie de probleme legate de modul in care familia fetei incearca sa accepte o asemenea veste. De cele mai multe ori, adolescenta este nevoita sa se desparta de mediul familial din dorinta de a-si pastra copilul sau incearca sa le ascunda parintilor pentru o perioada cat mai lunga faptul ca urmeaza sa devina mamica.

Cu toate acestea, adolescenta care se simte pregatita sa devina mama va avea nevoie de consultul medicilor specialisti obstreticieni si psihologi pentru a nu-i fi pusa in niciun fel sanatatea fizica sau mentala in pericol.

De aceea, medicii sunt de parere ca o comunicare buna intre mama si fiica inca de la cele mai mici varste vor ajuta fetele sa evite astfel de momente neplacute pentru intreaga familie.

De cele mai multe ori, adolescenta priveste sarcina:

Cu teama, dorind sa scape de sarcina intr-un anumit fel;

Isi doreste sa pastreze copilul fara a se gandi la consecinte si la ce anume implica aducerea pe lume a unui copil;

Isi doreste sa pastreze copilul pentru a nu recurge la intreruperea sarcinii, curmand astfel o viata;

Doresc copilul pentru ca in acest fel tatal copilului va fi mai apropiat de aceasta.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu