Mama de imprumut

Mama de imprumut

6
mama de imprumut

mama-de-imprumut

Picture 1 of 2

Mama de imprumut reprezinta sinonimia termenului de mama surogat. Cu toate acestea, in Romania mama de imprumut inca nu si-a facut din punct de vedere legal aparitia.

Daca in multe state europene, mama de imprumut cunoscuta sub numele de mama surogat poate fi permisa, la noi in tara prevederile legislative interzic cu desavarsire un astfel de lucru.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Mama de imprumut este mama purtatoare a unei sarcini rezultata din implantarea unui zigot rezultat din fecundarea ovulului cu spermatozoidul, ambele apartinand parintilor naturali ai copilului. La fel de posibila este si terminologia termenului de mama de imprumut atunci cand avem de-a face cu o femeie insarcinata care isi cauta pentru copilul sau parinti adoptivi fiind in imposibilitate de a-l creste.

Cu toate ca este in afara reglementarilor legislative, mama de imprumut ar putea fi permisa in Romania. Intre parti ar putea exista un contract in care se vor obliga ca dupa aducerea pe lume a bebelusului acesta sa fie dat spre adoptie parintilor biologici. Cu alte cuvinte mama de imprumut este permisa in Romania doar prin procedura adoptiei, destul de greoaie as putea spune. Asadar, dupa nastere, mama de imprumut renunta la copil, solicitand a-l da spre adoptie cuplului biologic al copilului sau mai bine spus, parintilor naturali.

Mama de imprumut apare ca o necesitate mai ales pentru cuplurile infertile. Cu toate acestea pot exista situatii in care mama de imprumut sa fie solicitata atunci cand mama biologica doreste sa se fereasca de dezavantajele unui sarcini sau nasteri. Potrivit statisticilor, numarul vedetelor care apeleaza la serviciile unei mame de imprumut este din ce in ce mai mare.

Foto: http://tb.ziareromania.ro / http://www.citynews.ro
Articole similare

6 Comentarii

 1. Nu cred ca un Romania in curind va fi legala maternitate surogat! Cred ca mai bine de apelat la o clinica di o tara care permite legal de a face o astfel de procedura!

  • Am asteptat si noi mult timp crezind ca se va face legal maternitatea surogat si la noi in tara, dar in zadar am pierdut 4 ani. Ne-am hotarit sa plecam in tara vecina Ucraina unde totul e legal. Peste 1 saptamina ne vom intoarce si vom scrie parerea noastra.

    • Buna,
     astazi m-am intors acasa cu un sac de emotii pozitive. Dar voi incepe de la bun inceput:
     Am plecat cu masina prin Chisinau si Transnistria, vama am trecut-o repede fara perepetii dar dupa vama peste vre-o 80 de km am incurcat drumul si am luat-o spre Odesa. Dupa 50 de km am luat-o inapoi spre Kiev. Cum am ajuns in oras ne-am cazat in hotelul Verhovina un hotel nu scump dar destul de bun. Dupa cazare am inceput sa telefonezi clinicilor de reproducere, dar in zadar, nimeni nu stia limba romina si nici engleza, am fost disperati si nu stiam cum sa procedam, dar din ferecire am mai gasit niste clinici una din care era Biotexcom in care spre bucuria noastra mi-au raspuns in limba romina. Am fost foarte bucurosi si am dorit imediat sa ne programam la vizita, dar din pacate am primit raspunsul ca in urmatoarile 30 de zile este totul programat si mai devreme de 20-25 august nu ne vor putea programa. Am fost disperati si nu stiam ce sa facem, sotul a spus sa plecam acasa, dar totusi am incercat ultima sansa…am plecat direct la clinica, am spus in engleza ca sunt din romania si dupa a venit un domn care sa prezentat Oleg Platonov si vorbea excelent in romina (el dupa cum am inteles este directorul comercial a clinicii) m-a ascultat cu atentie si a promis sa-mi ajute, dupa ce a disparut aproximativ pe 30 de minute dupa ce a venit si a spus ca mergem la medic. Am intrat la medic care sa prezentat Mozgovaia Elena care si m-a examinat dupa ce a facut concluzia ca maternitatea surogat va fi numai cu ovule donate dar e necesar si sotul sa faca analiza de sperma (cu sperma era totul in regula chiar au spus ca calatatea e ca la un tinar de 25 de ani). Dupa ce am terminat consultarea cu medicul am trecut in sala de conferenta sa aflam mai multe detalii in privinta programului de maternitate. Am primit detaliat toate raspunsurile la intrebarile puse, si am fost impresionati ca in contract este inclus absolut totul incepind de la intilnirea la aeroport si terminind cu certificatul de nastere a copiilor si de asemenea incercari nelimitate.
     Dupa ce timp de o ora am examinat contractu l-am semnat, dar e nevoie sa asteptam nu mai putin de 3-4 luni pina va veni rindul nistru sa incepem programul, cred ca este o picatura in mare in comparatie cu cit timp asteptam minunea ca sa tinem copilasul in minile noastre. Si apropo in ziua cind am fost am facut cunostinta cu multe cupluri din SUA, Anglia, Romania si Italia care erau sau cu copilasi nou nascuti sau care au venit la saptamina a 12 cunostinta cu mama purtatoare si la ecografie.
     Si va spun cu siguranta Kievul este un oras frumos cu oameni politicosi si amabili, plecati fara griji si principalul cu dispozitie pozitiva si totul va fi bine. Doresc tuturor succes si rabdare.

     • Ne bucuram pentru voi, Cristina, va urez mult succes si rabdare. Si sper sa fiti o oaza de speranta si pentru alte cupluri care sunt in situatia voastra.

Lasa un comentariu