Mama surogat intra in legalitate

Mama surogat intra in legalitate

0
mana de copil (http://2.bp.blogspot.com)

mana de copil (http://2.bp.blogspot.com)Pe langa clasicile metode de fertilizare, mama surogat ar putea fi privita si in Romania la fel de legal ca si in alte state.

Cuplurile fara copii, infertile ar putea apela in scurt timp la serviciile oferite de mama surogat. Un nou proiect legislativ este adus in discutie pe bancile Parlamentului cu privire la intrarea in legalitate a mamei surogat.

In tara noastra, cuplurile infertile se chinuie ani intregi pentru a reusi sa devina parinti. Cu ajutorul mamei surogat lucrurile se simplifica mult mai mult, iar timpul este redus la numai noua luni. De regula, oriunde in lume mama surogat accepta sa fie purtatoare unui copil pentru un anumit cuplu infertil contra unei sume de bani sau servicii stabilite conform unui contract incheiat mai inainte de sarcina. Este greu de crezut ca mama surogat sa fie purtatoare unui copil pe care sa il dea mai apoi doar din binefacere.

Cu toate acestea, reglementarea legislativa avuta in vedere in tara noastra cuprinde cateva conditii cu privire la varsta (maxim 45 de ani), dar si la faptul ca astfel de contracte nu vor fi comerciale, iar mama surogat nu va primi in schimbul copilului nicio suma de bani. In cazul in care astfel de conditii vor fi acceptate de Parlament, Romania va fi a doua tara din lume, dupa Anglia care a reglementat aceasta problema.

Articole similare

mama de imprumut

0