Mama surogat intra in legalitate

Mama surogat intra in legalitate

1
mana de copil (http://2.bp.blogspot.com)

mana de copil (http://2.bp.blogspot.com)Pe langa clasicile metode de fertilizare, mama surogat ar putea fi privita si in Romania la fel de legal ca si in alte state.

Cuplurile fara copii, infertile ar putea apela in scurt timp la serviciile oferite de mama surogat. Un nou proiect legislativ este adus in discutie pe bancile Parlamentului cu privire la intrarea in legalitate a mamei surogat.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In tara noastra, cuplurile infertile se chinuie ani intregi pentru a reusi sa devina parinti. Cu ajutorul mamei surogat lucrurile se simplifica mult mai mult, iar timpul este redus la numai noua luni. De regula, oriunde in lume mama surogat accepta sa fie purtatoare unui copil pentru un anumit cuplu infertil contra unei sume de bani sau servicii stabilite conform unui contract incheiat mai inainte de sarcina. Este greu de crezut ca mama surogat sa fie purtatoare unui copil pe care sa il dea mai apoi doar din binefacere.

Cu toate acestea, reglementarea legislativa avuta in vedere in tara noastra cuprinde cateva conditii cu privire la varsta (maxim 45 de ani), dar si la faptul ca astfel de contracte nu vor fi comerciale, iar mama surogat nu va primi in schimbul copilului nicio suma de bani. In cazul in care astfel de conditii vor fi acceptate de Parlament, Romania va fi a doua tara din lume, dupa Anglia care a reglementat aceasta problema.
Articole similare

1 comentariu

  1. Adopta si adopta parlamentul legea surogatului.Numai vorbe…trec anii si nimic nu se schimba. Mai ales si in conditiile de criza politica si economica la noi in tara. De aceea multe cupluri infertile nu pot sa profite de sansa de a avea copii in conditii de incertitudine…ma refer la faptul ca procedura nasteri copilului de mama purtatoare nu e reglementata la noi in tara . Exista riscul santajului din partea mamei surogat. Am avut posibilitatea sa gasim mama purtatoare la noi sau in Moldova, dar am renuntat la acesta ideie. N-am vrut sa trecem prin stres 9-10 luni. De aceea am ales clinica intr-o tara unde acesta procedura e legalizata…cum ar fi Ucraina…Serviciile unei mame surogat au fost unica noastra sansa de a avea copii proprii.Deoarece in urma greselilor medicilor si complicatiilor in urma unei interventii chirurgicale nu sunt in stare sa concep pe calea naturala si sa duc pana la capat sarcina. Suntem foarte multumiti clinicii Biotexcom din KIev care ne -a dat speranta…Mama noastra peste o luna trebuie sa nasca!Asteptam pe micuta noastra cu multa nerabdare!

Lasa un comentariu