Mamele care lucreaza part-time, mai fericite decat nelucratoarele

Mamele care lucreaza part-time, mai fericite decat nelucratoarele

0

Potrivit unor cercetari, mamele care lucreaza sunt mai fericite decat cele care stau acasa pentru a avea grija de cei mici, informeaza Time.com.

Mamicile care lucreaza part-time sunt cele mai castigate. Ele nu sunt atat de stresate ca mamele cu norma intreaga si ca angajatele full-time.

Studiile au fost efectuate pe un numar de 1,364 de mame incepand cu anul 1991 cand micutii aveau 6 ani. Pe parcursul a zece ani, cercetatorii au discutat periodic cu femeile pentru a afla in ce stare se afla.

Cercetatorii au comparat situatia mamelor nelucratoare cu cea a femeilor care lucrau part-time si full-time. In general, cele care munceau cu jumatate de norma aveau mai putine conflicte de rezolvat si erau mai relaxate.

Acestea erau mai optimiste, mai sanatoase, mai sensibile la nevoile copiilor si mai fericite in casnicie decat femeile angajate full-time si decat mamele cu norma intreaga.

O persoana care lucreaza relationeaza mai bine cu oamenii din jur si stie ce se intampla in societate. Din aceste motive, este un parinte mai bun“, a declarat Cheryl Buehler, cercetator-sef.

Mai mult, munca part-time nu ia atat de mult timp, asa ca parintii care opteaza pentru aceasta varianta isi pot duce copiii la scoala, ii pot lua de acolo si pot face si alte activitati, ca mersul la muzeu, in parc etc.

Femeile care lucrau part-time au declarat ca erau la fel de implicate in vietile micutilor ca mamele cu norma intreaga. Avantajele acestei variante sunt si financiare, cu atat mai mult cu cat rolul economic al femeii este crucial in familiile moderne.

Cercetatorii conchid: poti sa impaci cariera cu meseria de parinte daca stii sa accepti anumite compromisuri. Ce parere ai?