Infiorator! Oamenii de stiinta propun uciderea bebelusilor nedoriti de mame

Infiorator! Oamenii de stiinta propun uciderea bebelusilor nedoriti de mame

0

O filosoafa de la Universitatea Oxford crede ca medicii ar trebui sa aiba dreptul sa ucida bebelusii nedoriti de mame sau pe cei nascuti cu dizabilitati.

Francesca Minerva sustine ca un nou-nascut nu este o fiinta umana, asa ca uciderea lui in primele zile dupa nastere este echivalenta unui avort.Chiar si bebelusii sanatosi ar putea sa aiba aceasta soarta, daca mama nu ii doreste sau nu are cu ce sa ii creasca.

Articolul i-a cutremurat pe colegii “filosoafei”, care au declarat ca nu au mai citit demult ceva care sa ii infurie atat de tare.

Este vorba despre apararea inumana a distrugerii vietii umane! Nu este posibil ca un savant sa sustina asa ceva!”, au declarat cercetatorii in probleme de etica.

Materialul a fost publicat in Jurnalul Eticii Medicale si este scris de Dr. Minerva, cercetator asociat la Universitatea Oxford, si Alberto Giubilini, de la Universitatea din Milano.

Cei doi “savanti” au numit practica eutanasierii copiilor “avort post-partum”. Ei considera ca acesta ar trebui permis in aceleasi situatii in care femeile apeleaza la intreruperea clasica de sarcina.

In articol, cercetatorii postuleaza ideea ca un nou-nascut, asemenea fatului nenascut, nu este o persoana adevarata, pentru ca inca nu are sperante, visuri sau scopuri. Desi in calitate de organism biologic, bebelusul este uman, el nu poate fi considerat “om” in sensul filosofic al cuvantului. Din acest motiv, el nu are dreptul la viata.

In schimb, familia copilului este formata din persoane a caror viata ar putea fi afectata de venirea sa pe lume. Interesele acestora ar trebui puse pe primul plan, considera cercetatorii.

Articolul intitulat “After-Birth Abortion: Why Should the Baby Live?” (Avortul post-partum: de ce sa traiasca bebelusul?) se refera si la situatiile in care parintii realizeaza abia dupa nastere ca bebelusul este handicapat.

Desi copilul poate fi fericit, el nu va atinge niciodata potentialul unui copil normal. Acest lucru il transforma pe micut intr-o povara pentru familie si societate. Din acest motiv, savantii considera ca existenta bebelusului nu este justificata.

Infanticidul este justificabil si in situatia in care mama nu mai vrea sa aiba grija de copil pentru ca nu are bani, timp sau energie. Desi adoptia este o optiune, aceasta ar putea sa-i cauzeze mamei probleme de natura psihologica. Este preferabil ca bebelusul sa fie eutanasiat”, scrie Minerva.

Articolul a starnit revolta clericilor dar si a avocatilor drepturilor oamenilor. Punctul de vedere al savantilor a fost etichetat drept “dezgustator, imoral si profund tulburator”. Tu ce parere ai?

Articole similare

0

0