Mamele stresate isi pot imbolnavi copiii de astm

Mamele stresate isi pot imbolnavi copiii de astm

0
femeie stresata (www.health.uml.edu)

femeie stresata (www.health.uml.edu)Atunci cand esti destul de stresata in mediul familial risti sa inrautatesti starea copilului tau suferind de astm.

Problemele cotidiene, dar si cele de la serviciu pun stapanire pe noi mai tot timpul, asa ca nu ne ramane decat sa ne calmam atunci cand ajungem acasa si totul pentru sanatatea si binele copiilor nostri.

Potrivit medicilor, copiii care sufera de astm pot fi influentati in mod negativ de mamele agitate, tensionate sau stresate, determinandu-le o stare de sanatate destul de proasta.

O astfel de teorie a fost evidentiata de un studiu efectuat in Japonia care a avut rolul de a studia ceea ce li se intampla pe parcursul unui an mamelor. La studiu au participat un numar de 223 de mame. Cercetatorii japonezi au incercat sa faca o corelatie intre problemele de la serviciu si starea de stres a mamelor, dar si modul in care acestea interactioneaza acasa cu copiii pe fondul unor astfel de probleme. Potrivit lor, copiii de 2 si 3 anisori sunt cei mai afectati si mai ales cei care sufera de o anumita afectiune.

Stresul femeilor generat de problemele de la serviciu s-a manifestat fie printr-o tendinta de respingere a copiilor, fie de dominatie sau superprotectie. Asa ca, in acest mod cercetatorii au incercat sa noteze pentru fiecare mama comportamentul in cadrul rubricilor speciale si sa evidentieze modul in care acestea reusesc sa faca fata fiecarei perioade stresante a vietii.

Ceea ce a iesit a fost un rezultat destul de cutremurator – starea de respingere sau de grija excesiva purtata fata de copiii lor pe fondul unor astfel de probleme a condus catre declansarea astmului la copii in urmatorul an de viata.

De aceea, medicii recomanda ca odata ajunse acasa de la serviciu, mamicile sa incerce sa uite de sarcinile avute si sa se dedice relatiei cu copiii lor in asa fel incat acestora sa le fie bine.