Visele urate la copii ascund situatii stresante

Visele urate la copii ascund situatii stresante

0
copil care doarme (www.s3.apkhub.com)

copil care doarme (www.s3.apkhub.com)In cazul in care copilul tau prezinta o stare de tensiune atunci cand se trezeste din somn sau, mai rau, acesta se trezeste transpirat sau plangand este posibil sa fi visat urat sau sa fi avut un cosmar. Problema apare in momentul in care astfel de situatii devin din ce in ce mai dese, repetandu-se cu regularitate.

Daca copilul a visat urat doar intr-o singura noapte este posibil ca visul sa reprezinte conturul unei imagini de peste zi. In cazul in care acest vis se repeta cu regularitate, iar copilul ajunge uneori sa fie chiar stresat de orele de somn de teama sa nu  mai viseze tot la fel de urat este posibil ca acesta sa aiba o problema.

Cu toate ca visul urat este asemanat de noi cu un cosmar, acesta se identifica cu repetarea timp de mai multe zile a acelorasi lucruri la fel de tensionate. Potrivit specialistilor, copilul ajunge sa viseze urat nu imediat dupa ce adoarme, ci spre sfarsitul noptii.

In cazul in care atunci cand adoarme copilul incepe sa planga este posibil ca lui sa ii fie teama de intuneric sau de noapte. De cele mai multe ori astfel de stari de spaima atrag dupa sine transpiratia copilului si o respiratie sacadata. Chiar daca atunci cand il vedem in aceasta stare primul instinct este sa il trezim, in realitate specialistii sunt de parere ca acesta va trebui lasat sa doarma in continuare. Ceea ce puteti face este sa il leganati, iar daca se trezeste incercati sa il faceti sa isi aminteasca ceea ce a visat si sa va povesteasca.

In acest caz, ii puteti explica ca visele se ivesc doar atunci cand el doarme si ca sunt o reprezentare fictiva a adevarului de peste zi. Asadar, trairile sau imaginile pe care le-a privit copilul ziua se pot transforma in vise noaptea. In cazul in care visele sunt urate este posibil ca aceste imagini sa fie distorsionate de mintea copilului care incearca sa isi maturizeze sistemul de veghe-somn.

Cu toate acestea, atunci cand un copil are aceeasi reprezentare a visului urat pe parcursul mai multor zile este indicat sa vorbiti cu un psiholog care va poate ajuta sa identificati evenimentul traumatizant care conduce catre ivirea unei astfel de situatii.

Desenele animate sau filmele violente pot deveni cauza unor astfel de vise urate. De aceea, pentru a evita astfel de situatii neplacute este indicat sa ii interziceti copilului sa se uite la astfel de desene sau filme si sa nu il lasati in fata televizorului mai mult de o ora pe zi.