Mamica in trimestrul trei

Mamica in trimestrul trei

0
gravida (www.aminus3.s3.amazonaws.com)

gravida (www.aminus3.s3.amazonaws.com)Incepand cu trimestrul al treilea de sarcina, starile gravidei devin din ce in ce mai pronuntate. Dintr-o data, viitoarea mamica se va simti mai greoaie ca niciodata, intrucat uterul isi mareste volumul, iar greutatea copilului ia proportii vizibile.

De asemenea uterul se afla in regiunea osului pubian, ceea ce va determina o senzatie de mictiune destul de frecventa. Atunci cand greutatea copilului va incepe sa creasca se poate spune ca incep si micile “probleme” pentru gravida. In trimestrul trei de sarcina, gravida va resimti dureri frecvente la nivelul spatelui, vor aparea edeme la nivelul mainilor si picioarelor, dar si in regiunea articulatiilor.

Pe masura ce gravida avanseaza va astepta cu nerabdare sa isi cunoasca bebelusul, numarand fiecare zi care trece. De asemenea, starile psihice ale viitoarei mamici se vor putea inrautati sau, din contra, este posibil ca aceasta sa se simta destul de bine.

In luna a opta poti masura distanta dintre marginea superioara a osului pubian si pana la marginea superioara a uterului si vei putea obtine in acest fel numarul de saptamani in care te afli.
Ultima luna de sarcina iti da senzatia de “burtica plina” intrucat uterul ajunge sa creasca in asa fel incat sa se situeze pana sub coaste. De aceea, este nevoie sa folosesti diverse unguente in asa fel incat sa previi aparitia vergeturilor cauzate de intinderea pielii de pe abdomen.