Sarcina in luna a 7-a

Sarcina in luna a 7-a

0

Acum burtica a devenit foarte proeminenta, astfel incat toata lumea isi poate da seama ca esti in asteptarea unui eveniment fericit. Uterul tau se afla acum pe undeva intre ombilic si cosul pieptului. Abdomenul tau isi poate schimba forma, in functie de felul in care este pozitionat copilul.

pregnant_woman_laying_outsideCresterea in greutate a copilulu reprezinta o povara crescuta si continua pentru coloana ta vertebrala. Vei putea avea, deci dureri de spate. Inotul, o saltea mai dura pe care sa dormi si, inainte de toate, o pozitie corecta iti vor putea face bine. Nu ridica lucruri grele; de asta exista barbati! Daca ai nevoie sa ridici ceva de jos, chiar si obiecte usoare, indoaie-ti genunchii si tine spatele drept. Tine obiectul aproape de corp.

Copilul tau deja cantareste un kilogram si este destul de mare, la aproape 40 cm lungime. A devenit foarte activ si te atentioneaza ca este acolo, dand din picioare si lovindu-te cu manutele.

Te simti mai obosita ca de obicei, esti ametita sau, dintr-o data, vezi negru inaintea ochilor si iti pierzi echilibrul? Cauza poate fi anemia, deficitul de fier, care afecteaza peste jumatate dintre femeile insarcinate, cu deosebire in stadiile avansate de sarcina.

Oganismul care poarta o sarcina are mult mai mare nevoie de vitamine si mai ales de fier, pentru a fabrica sange. Adesea nu asimilezi destul fier prin regimul alimentar impus; de aceea, la femeile insarcinate poate aparea relativ des o deficienta de fier.