Masa gata cât ai zice …biban!

Se spune că nu există pește care să nu fie gustos, există doar pește care nu este bine gătit. Din acest motiv, am putea afirma că oamenii care nu includ peștele în topul preferințelor lor culinare n-au gustat încă o rețetă cu adevărat bună.

Peștele este într-adevăr pretențios la gătit, însă, odată ce cunoști câteva reguli extrem de simple despre cum să-l ”manevrezi” în bucătărie, preparatul tău poate fi demn de MasterChef. Și, dacă tot vorbim despre preparate demne de MasterChef, nu putem omite celebra rețetă cu bibani de mare a lui Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka. Bibanul de mare – sau lupul de mare, cum i se mai spune acestui pește – este foarte apreciat în restaurantele cu profil mediteranean, tocmai pentru gustul lui savuros și faptul că nu este un pește gras. Îl găsești cu ușurință și în hipermarketurile autohtone și nu este deloc greu să-l prepari. Totuși, puțini oameni știu, însă, că atunci când vorbim despre prepararea peștelui, condimentele sunt printre cele mai importante ingrediente. N-ar prea avea gust altfel. Condimentele potrivite pot desăvârși gustul peștelui, pe când cele nepotrivite, ai ghicit, pot să te ”ajute” să ruinezi rețeta.

Chef Liviu Balint îți recomandă să optezi întotdeauna pentru Vegeta Condimente pentru pește, ca să atingi apogeul gustului perfect. Pentru rețeta cu bibani de mare în crustă de ierburi aromate ai nevoie de: 2 bibani, 15 grame rozmarin, 15 grame pătrunjel, 15 grame mărar, 20 grame usturoi pisat, 50 grame pesmet, 20ml ulei de măsline și, bineînțeles, un plic de Vegeta Condimente pentru Pește. Iar pentru ca bibanii să nu se plictisească în farfurie, poți adăuga o garnitură de legume la grătar compusă din: 120 grame roșii cherry, 100 grame zucchini și 150 grame ciuperci champignon.

Să vezi ce simplu e: mai întâi amesteci bine Vegeta condimente pentru Pește cu ierburile aromate și uleiul de măsline. Tăvălești bibanii de mare în acest amestec parfumat de mirodenii și prin pesmet, iar mai apoi îi lași să se odihnească la cuptor aproximativ o jumătate de oră până când crusta devine ușor închisă la culoare (fără să o arzi totuși). Cât timp bibanii noștri se rumenesc în cuptor, poți pune pe grătar legumele proaspete, fie sub formă de frigărui, fie pur și simplu tăiate în jumătate. Legumele nu au nevoie de prea mult timp, devin delicioase cât ai spune: biban de mare!

Dacă mai găsești și o sticlă de vin alb, ca să-ți răsfeți simțurile alături de rețeta lui Chef Liviu Balint, cu atât mai bine. Ai văzut? Cine spune că peștele se gătește greu?

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare