Medicatia nepotrivita in sarcina

Medicatia nepotrivita in sarcina

0
pastile (www.capital.ro)

pastile (www.capital.ro)Nu putini sunt cei care avertizeaza asupra riscurilor unei medicatii nepotrivite in sarcina. De aceea, atunci cand te hotarasti sa aduci pe lume un copil, fie ca ai ramas insarcinata, fie ca nu este indicat sa eviti sa iei medicamente „dupa ureche”.

De aceea, multe mamici incearca sa afle cum anume sa repare greseala unei medicatii nepotrivite, luate in primele saptamani de sarcina, atunci cand nu cunoasteau ca sunt insarcinate. O discutie cu medicul specialist te poate scoate din aceasta dilema.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In functie de trimestrul de sarcina in care te afli poti lua sau nu o anumita medicatie, riscurile fiind mai mici sau mai mare, de la caz la caz. De cele mai multe ori, primul trimestru de sarcina este plin de riscuri atunci cand ai luat o medicatie nepotrivita. In tot acest timp, organele bebelusului se formeaza, lucru care poate genera adevarate drame mai tarziu, odata cu nasterea bebelusului.

In timpul trimestrului al doilea de sarcina, sistemul nervos al bebelusului este oarecum format ceea ce te va putea feri de astfel de probleme odata cu ingerarea unei medicatii necorespunzatoare. Cu toate acestea, si in astfel de cazuri riscurile sunt majore – de regula bebelusul va avea o greutate mai mica la nastere.

In ultimul trimestru de sarcina, medicamentele pot conduce la aparitia problemelor respiratorii  intrucat plamanii bebelusului nu sunt destul de bine formati.
Fara comentarii

Lasa un comentariu