Mici secrete pentru armonie in cuplu

Mici secrete pentru armonie in cuplu

0

Cercetatorii si o carte devenita celebra spun ca dragostea dureaza 3 ani. Vestea buna este ca o relatie este vie si depinde de tine (si de partenerul tau) sa traiti fericiti pana la adanci batraneti.

Fii tu insati!

Prima conditie, necesara, dar nu si suficienta, pentru fericirea in cuplu este sa fii tu insati/insuti. Chiar daca in perioada de indragosteala pozam in versiunea noastra mai buna, pe termen lung, nu poti mentine o aparenta, iar efortul de a o face creeaza mari frustrari.

Nu incerca sa-l schimbi

Tii minte reclama aceea in care ea se indragosteste de el rocker si rebel, il cuminteste, il tunde, il scoate din geaca de piele si-l imbraca in costume si la final ii reproseaza nu mai esti barbatul de care m-am indragostit? Daca intri intr-o relatie sperand ca el se va schimba, vei ajunge intr-o stare de frustrare vecina cu disperarea. Nu-ti lua ca partener de drum lung un barbat care are defecte pe care nu esti dispusa sa le tolerezi. Iese mult cu baietii? Asa va face si dupa ce va veti casatori. Bea cam mult? O va face in continuare! Fumeaza? Nu-l vei putea convinge sa renunte la tigari pana nu va fi el convins ca ii fac rau! Daca l-ai luat cu ”defecte de fabricatie” asuma-ti relatia asa, fara sa ai alte pretentii. Sau iesi din ea, daca ti se pare ca faci compromisuri prea mari. Reprosurile nu-si au rostul, pentru ca nu el este de vina, ci tu, care ai sperat ca se va schimba.

Atentie la bani

Banii sunt intr-un top 3 al celor mai des invocate motive pentru despartire. Nu numai lipsa banilor (care poate pune presiuni mari asupra cuplui) poate fi de vina cand o ruptura se produce, ci mai degraba modul diferit in care cei doi parteneri se raporteaza la bani. El este mai organizat, ea nu piede nicio ocazie sa cumpere vreun nimic ”la oferta”, el ar vrea sa puna deoparte niste bani pentru zile negre, ea isi doreste sa refaca bucataria, el vrea sa achite in avans 2-3 rate la casa, ea prefera sa mearga intr-o excursie in Grecia, ca doar o data se traieste. Si uite asa, apar discutiile. Daca aveti viziuni diferite asupra banilor, cel mai sanatos este sa existe un cont al familiei si fiecare sa aiba si ceva banii de cheltuiala, pentru care nu trebuie sa dea socoteala celuilalt, daca nu afecteaza viata de familie. Cheltuielile mari ar trebui insa discutate inainte in cuplu, daca nu vrei sa iasa cu scantei.

Fericirea depinde de tine

Oricat de cliseu ar suna, exista un mare sambure de adevar in aceasta zicala. Orice ar face persoana de langa tine si oricat de mult te-ar iubi nu poate acoperi neimplinirile si nefericirile tale. Depinde de tine sa iti vindeci viata, sa iti exorcizezi fricile, sa fii fericita si echilibrata.  si ce vei da in relatia ta, asta vei primi!

2 bai

Intrebat la un moment dat care este secretul casniciei lui cu Shakira Caine, cu care este casatorit din 1973, actorul Michael Caine a raspuns mai in gluma, mai in serios faptul ca avem 2 bai. O nota de intimitate si un pic de mister trebuie pastrate chiar si in relatiile de durata. Este o granita delicata intre a te simti confortabil in pielea ta si a eroda atractia pe care partenerul o simte fata de tine. Ai grija de tine, fii in forma, cucereste-ti partenerul si dupa ce l-ai dus la starea civila, poarta tinute sexy si in casa, nu numai la birou, unde sa fii admirata de colegi, flirteaza cu sotul tau si mentine un pic de mister in relatia voastra.