3 moduri de a creste natural nivelul scazut de progesteron in timpul sarcinii

Nivelul ridicat de progesteron este cheia pentru o sarcina sanatoasa. Iata cateva modalitati naturale de a va asigura ca aveti echilibrul hormonal corect.

Placenta are un rol important in timpul sarcinii – furnizarea de oxigen si substante nutritive bebelusului in crestere. Dar ceea ce s-ar putea sa nu va dati seama este ca placenta nu se dezvolta decat in saptamanile 12-14.

Pentru hrana si sustinere unul din factorii importanti este chiar progesteronul. Acest hormon ovarian stimuleaza cresterea vaselor de sange in mucoasa uterului si a glandelor care furnizeaza nutrienti fatului, deschizand calea pentru o placenta sanatoasa.

Chiar si dupa ce placenta preia, progesteronul lucreaza din greu la mentinerea unui uter sanatos si la prevenirea nasterii premature. De aceea este esential ca nivelurile de progesteron sa ramana ridicate pe tot parcursul sarcinii.

Iata cum poti creste in mod natural progesteronul

Mentineti-va greutatea corporala normala

In primul rand trebuie sa stiti ca: estrogenul si progesteronul se echilibreaza reciproc in corp. Cresterea grasimii corporale poate duce la producerea de exces de estrogen in celulele adipoase. Din pacate, ovarele nu stiu ca se intampla acest lucru, deci nu produc suficient progesteron pentru a compensa. Mentinerea greutatii normale nu creste in mod direct progesteronul.Dar ajuta la mentinerea normala a nivelului de estrogen, ceea ce mentine echilibrul rezonabil al progesteronului.

Evitati exercitiile fizice care va suprasolicita

Exercitiile fizice normale si moderate nu vor afecta nivelul progesteronului sau al estrogenului; mai degraba fac un bine pentru tine si copilul tau. Dar exercitiile fizice excesive pot duce la niveluri dezechilibrate de cortizol care vor scadea progesteronul.

Iata cum se poate intampla acest lucru. Stresul produs de exercitiul fizic duce la productia crescuta si prelungita de cortizol (principalul hormon al stresului). Deoarece corpul nu este conceput pentru a produce cortizol la o intensitate atat de mare, la un moment dat corpul cauta „ajutor”, pe care il gaseste glisand progesteronul din ovare si transformandu-l in cortizol. Aceasta compensare asigura supravietuirea, dar lasa hormonii ovarieni dezechilibrati.

Reduceti stresul

Acest lucru este mai usor de spus decat de facut, nu? Dar stiind ce face hormonul de stres cortizol, are mult sens. Prin emotiile pozitive, glandele suprarenale pot relua functia normala (si opri transformarea progesteronului in cortizol).

In plus, linisterea partii cognitive a mintii poate incetini supraproductia hormonilor de stress.

 

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare