Nutritionistul Mihaela Bilic: Alimentatia ne afecteaza comportamentul

Nutritionistul Mihaela Bilic: Alimentatia ne afecteaza comportamentul

0

Aveti stari oscilante si nu intelegeti cauza comportamentului?

Unul din factorii care ne afecteaza este chiar alimentatia. Asadar am putea spune ca acest lucru se resimte cu atat mai mult cu cat petrecem mai mult timp in casa.

Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat, intr-o postare pe retelele de socializare de ce si in ce mod alimentatia ne influenteaza comportamentul.

 

Alimentatia ne influenteaza comportamentul?

„Se pare ca da, cel putin asta spun specialistii in neurostiinte. Sa stie ca din creierul uman, daca dam laoparte apa, ramane o structura formata preponderent din grasime (peste 90%). Nu doar compozitia lui, ci si functionarea sistemului nervos este dependenta de grasime. Culmea este ca NU zaharul ne hraneste mintea (doar o anesteziaza), ci proteinele si grasimea din alimente😳

Conteaza nu numai sa mancam grasimi, ci si tipul de grasimi pe care il consumam. Interesant este ca nu doar sanatatea si forma fizica sunt influentate de alimentatie. Ci si comportamentul. Cercetatorii spun ca o dieta saraca in grasimi esentiale Omega 3 ne face sa stam in umbra:

Astfel potivit Mihaela Bilic nu:

  • avem initiativa,
  •  ne implicam,
  •  luam decizii- cu alte cuvinte suntem “stersi”…simpli spectatori ai existentei noastre😱

Pestele este o buna resursa

Poate macar prin prisma calitatii vietii si a succesului socio-profesional am putea fi determinati sa consumam de 2-3 ori/saptamana peste gras, galbenus de ou, nuci sau seminte de in. Atentie insa, Omega 3 cu eficienta crescuta pentru organism il putem lua doar din produsele de origine animala, adica tot pestele gras e de baza!😜

Lucrurile se complica insa cand vine vorba de consumul de proteine si carbohidrati, sau mai bine zis de glucide rapide- in esenta zahar. Neurostiinta ne confirma acest aspect. Persoanele care au o dieta bogata in proteine (carne, peste, oua, branza) si cu un continut scazut de zahar se pare ca au un comportament calm si tolerant, dau dovada de rabdare si intelegere☺️🤗La polul opus, cei care consuma putine proteine. Si pun accentul mai mult pe zahar si dulciuri, au tendinta sa fie

  • agresivi,
  • vehementi.
  • cu un ego puternic
  • se erijeaza frecvent in “aparatori ai dreptatii”😤🤯🤬

Poate ca aceste observatii sunt simple coincidente, e greu de crezut ca alimentatia ne poate influenta determinant comportamentul si caracterul. Insa un lucru e sigur, nu putem avea decat beneficii daca consumam mai putin zahar si mai multe grasimi Omega 3”, a scris nutritionistul pe Facebook.