Multivitaminele pot scurta viata femeilor mai in varsta

Multivitaminele pot scurta viata femeilor mai in varsta

multivitamine (www.drozfans.com)

multivitamine (www.drozfans.com)Ne-am obisnuit sa consumam suplimente alimentare pe baza de vitamine zilnic. Desi beneficiile acestora au fost laudate ani de zile, se pare ca ele nu sunt atat de sanatoase cat se credea.

Un nou studiu a scos la iveala faptul ca multivitaminele ar putea fi nocive pentru femeile in varsta. Cercetatorii evaluat starea de sanatate a 38,000 de femei peste 50 de ani, care au participat la Iowa Women’s Health Study, incepand cu anul 1985.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Multivitaminele consumate de acestea nu au avut niciun efect asupra prelungirii vietii femeilor. Dimpotriva, se pare ca acele doamne care luau suplimente cu fier, vitamina B6, acid folic, magneziu, zinc si cupru, aveau un risc de deces crescut fata de femeile care nu consumau suplimente.

Jaakko Mursu, cercetatorul-sef, a declarat ca studiul arata ca suplimentele nu aduc atat de multe beneficii cat s-a crezut. Mai mult, se pare ca acestea nu protejeaza de bolile cronice si pot sa fie chiar nocive daca sunt luate o perioada lunga de timp, informeaza Abcnews.go.com.

Consumatorii au de-a face cu informatii care se contrazic reciproc. Unele studii spun ca vitaminele sunt esentiale, pe cand altele declara ca suplimentare este riscanta si ineficienta. Concluzia este ca oamenii ar trebui sa ia multivitamine cu precautie si sa nu exagereze.

Persoanele care sufera de deficiente vitaminice, anemie sau alte afectiuni cauzate de o insuficienta asimilare a nutrientilor din hrana, trebuie sa ia in continuare suplimente. Nu acelasi lucru se poate spune despre oamenii sanatosi care iau vitamine doar ca sa se simta si mai bine.

Expertii considera ca trebuie sa consumi vitamine numai atunci cand nu asimilezi toate substantele esentiale din alimentatie sau atunci cand te confrunti cu o stare de slabiciune, relateaza modista.ro.

“Femeile, in special, ar trebui sa consulte un medic inainte de a lua vitamine, ca sa afle daca au intr-adevar nevoie de aceste suplimente”, a declarat Dr. Charles Clark, profesor de medicina la Indiana School of Medicine.
Fara comentarii

Lasa un comentariu