Cum se adapteaza bebelusul dupa nasterea prin cezariana?

Cum se adapteaza bebelusul dupa nasterea prin cezariana?

0
nou-nascut (http://fc08.deviantart.net)

nou-nascut (http://fc08.deviantart.net)Nasterea naturala nu face altceva decat sa il pune in miscare pe bebelus, sa il faca mai receptiv la noile cerinte ale vietii in care tocmai se pregateste sa intre. Dar oare la fel este si in cazul bebelusilor nascuti prin operatie cezariana?

Ei bine, de aceasta data lucrurile stau putin diferit. Bebelusii nu mai sunt atat de receptivi si de alertati si nici nu isi doresc la fel de mult  sa paraseasca trupul mamei. Medicamentele administrate gravidei inainte de operatie nu il pot inviora pe bebelus, creand de cele mai multe ori anumite efecte adverse.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Chiar daca cezariana este facuta de regula pentru ca viata mamei sau a bebelusului sa poata fi protejate, datorita unor problemele de sanatate ivite, pot exista si situatii, ce-i drept, din ce in ce mai dese in care cezariana sa se realizeze la cererea gravidei de teama durerilor din timpul nasterii sau al travaliului.

Potrivit studiilor, bebelusii care sunt nascuti prin cezariana sunt mult mai expusi decat cei nascuti normal la anumite afectiuni respiratorii. De asemenea, medicii atesta si faptul ca nervii bebelusilor nascuti prin cezariana ar putea fi oarecum afectati fata de cei care sunt nascuti vaginal.

Alti specialisti sunt de parere ca lipsa travaliului ii poate influenta bebelusului comportamentul sau ca adult, neputandu-l adapta nicicum la nevoile mediului exterior.
Articole similare

0

0

Fara comentarii

Lasa un comentariu