Nasterea naturala, pas cu pas

Nasterea naturala, pas cu pas

0
nou-nascut (www.canadianfamilieswithgalactosemia.com)

nou-nascut (www.canadianfamilieswithgalactosemia.com)Noile tehnologii medicale permit in ultima vreme pacientelor sa aleaga intre nasterea naturala si cezariana.

Potrivit medicilor, in cazul in care pe parcursul sarcinii gravida nu a intampinat niciun obstacol sau o agravare a starii de sanatate se poate spune ca este indicat ca aceasta sa nasca normal, pe cale vaginala. Cu toate acesta, nasterea naturala presupune un efort deoasebit de important la care mama va trebui sa fie supusa.

Durerile nasterii pe cale naturala sunt deosebit de mari comparativ cu cele ale unei nasteri prin cezariana.

De asemenea, chiar daca ti-ai facut anumite calcule cu privire la data de nastere a bebelusului este posibil ca acesta sa apara mai devreme sau mai tarziu daca te vei decide sa nasti natural.

Nasterea naturala presupune mai multe perioade. Pretravaliul porneste in momentul in care fatul si-a corectat directia in care era asezat, fiind pregatit pentru scoaterea la lumina, urmand pozitia cu capul inainte spre colul uterin. In aceasta etapa a nasterii naturale vei simti o presiune mai mare in bazin si o senzatie mai crescuta de urinare. De asemenea, tot acum mucusul cervical s-ar putea sa se desprinda din locul in care era asezat.

Pe masura ce nasterea se apropie si va aflati in perioada propriu-zisa a travaliului, contractiile resimtite vor deveni dureroase si destul de apropiate temporar. La inceput veti resimti astfel de crampe abdominale din 20 in 20 de minute, urmand ca aceasta distanta sa se miscoreze pe masura ce nasterea se apropie. Ruperea apei sau pierderea lichidului amniotic reprezinta un alt eveniment al nasterii naturale.

In cadrul nasterii naturale veti simti durerile cauzate de expulzia fatului si chiar cele generate de epiziotomie. Cel mai dureros lucru pe care il vei resimti va fi expulzia capului.

Dupa ce bebelusul a fost expulzat, proaspata mamica va trebui sa mai astepte pret de cateva minute pentru ca placenta sa fie si ea eliminata. Aceasta desprindere va fi generata de numeroase contractii, insa nu tot atat de dureroase ca cele din momentul travaliului.

Dupa nasterea naturala, va veti putea imbratisa bebelusul pe care l-ati asteptat pentru o perioada de aproape noua luni.

 

 

Articole similare