Nasterea prematura este mai periculoasa in cazul baietilor

Nasterea prematura este mai periculoasa in cazul baietilor

0
bebelus prematur (www.dimensionguide.com)

bebelus prematur (www.dimensionguide.com)Pericolele nasterii premature sunt mult mai accentuate in cazul baietilor decat in cazul fetitelor care sunt mult mai puternice si pot face fata cu bine atunci cand pasesc in aceasta lume mai devreme decat era programat.

Medicii sunt de parere ca o nastere mai inainte de 37 de saptamani poate genera riscuri majore pentru sanatatea baieteilor care pot fi predispusi la hemoragii cerebrale, tensiune arteriala scazuta, insuficienta respiratorie severa sau chiar handicap cerebral.

Descoperirea a fost realizata pe un numar de 200 de bebelusi nascuti prematuri. Cercetatorii suedezi au ajuns la concluzia ca in primele zile de la nasterea prematura baieteii sunt mult mai suferinzi decat fetitele, majoritatea dintre ei avand nevoie de asistenta respiratorie sau chiar de stabilizarea tensiunii arteriale.

Complicatiile ce apar ca urmare a unei nasteri premature la baieti se datoreaza in primul rand unei dezvoltari mai lente decat in cazul fetitelor. Asa se intampla ca o nastere prematura poate genera pentru acestia probleme destul de majore, fiind inca incapabili sa se acomodeze cu noile cerinte ale vietii. Fetitele, spre deosebire de baietei, au o dezvoltare mai rapida in mediul intrauterin, ceea ce le permite sa se obisnuiasca mai repede cu mediul exterior, sa isi regleze tensiunea arteriala si sa poata respira uneori chiar fara ajutorul aparatelor.

Articole similare