Nasterea prin cezariana – cum sa iti tii temerile deoparte?

Nasterea prin cezariana – cum sa iti tii temerile deoparte?

0
nastere

nastere-2

Picture 1 of 2

x-default

Nasterea prin cezariana aduce odata cu ea o serie intreaga de probleme si framantari pentru orice femeie insarcinata.

Cu toate acestea, nasterea prin cezariana poate fi considerata uneori a fi unica solutie pentru ca bebelusul sa vina pe lume in siguranta, fiind in acest mod in afara oricarui pericol. De asemenea, atunci cand situatia medicala a mamei impune medicii pot decide ca femeia sa nasca prin interventie chirurgicala.

Anestezia din timpul nasterii este considerata de cele mai multe unul dintre cele mai stresante momente. Pentru ca aceste temeri sa fie tinute deoparte, viitoarea mamica va trebui sa poarte o discutie eficienta atat cu medicul obstretician, cat si cu medicul anestezist. Prin comunicarea cu specialistii femeia va fi mult mai linistita, cunoscand modul de desfasurare al anesteziei, dar si medicatia ce ii va patrunde in organism. Ceea ce aduce una dintre cele mai mari framantari este modul de realizare al interventiei. In functie de natura interventiei femeia va putea fi adormita complet in timpul nasterii, fie va putea fi treaza, participand activ la nasterea bebelusului.

Pentru linistea mamei de dinainte de nasterea prin cezariana este indicat ca aceasta sa viziteze maternitatea, medicul si cadrele medicale ale spitalului oferindu-i cele mai bune indicatii. Acum va fi momentul pentru ca femeia sa se intereseze asupra numarului interventiilor chirurgicale de acest gen realizate in maternitate, precum si asupra modului de desfasurare.

Pentru linistea viitoarei mamici este indicat ca femeia sa se lasa purtata in grija personalului de specialitate. Siguranta din timpul nasterii ii va putea fi data mamei si prin profesionalismul echipei care asigura interventia. Asadar, increderea in  medicul specialist obstretician este, poate, cea mai importanta pentru ca femeia sa se simta in deplina siguranta si calma in asteptarea acestui moment pretios al vietii.

Articole similare