Noul an cu concedieri la proaspetele mamici

Noul an cu concedieri la proaspetele mamici

0
mama cu copil (www.deshow.net)

mama cu copil (www.deshow.net)Se pare ca noul an in care tocmai am intrat aduce o serie de surprize total dezagreabile mamicilor.

Asa se face ca noua ordonanta de urgenta cu privire la stabilirea perioadei concediului de crestere a copilului, precum si cuantumul indemnizatiilor si stimulentelor are in vedere si reglementarea unor conditii mai aspre in ceea ce priveste perioada de dupa terminarea concediului.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Potrivit celor declarate de membrii Guvernului, mamele care nu se intorc la munca dupa depasirea perioadei de un an risca sa fie concediate, lucru dezmintit, de altfel de ministrul Ioan Botis. Asadar, in cazul in care doresti sa fii alaturi de bebelus pentru o perioada de doi ani de zile, statul nici nu iti interzice, dar nici nu te poate lasa sa fii linistita, in presa existand o serie de articole referitoare la riscul concedierii.

Potrivit legislatiei actuale, obligatia angajatorului de a pastra jobul mamei revine doar in cazul in care acestea promit in mod solemn, prin cerere scrisa, ca se vor intoarce la serviciu dupa un an de la nasterea copilului. De aceea, conducerea statului nu mai poate garanta celorlalte mamici aceleasi drepturi, in acest fel considerandu-se a se descuraja reintoarcerea la serviciu dupa un interval de doi ani, destul de mare potrivit Guvernului.

De asemenea, indiferent de protestele sustinute de mamici, membrii Guvernului nu au dat pana in acest moment niciun raspuns pentru oferirea unei eventuale clarificari. Cu toate acestea, in cazul in care mamele nu vor primi niciun raspuns concludent in cel mai scurt timp, acestea sunt de parere ca va trebui sa actioneze in judecata statul roman pentru recuperarea drepturilor. Potrivit acestora este o adevarata discriminare care nu ar trebui incurajata in niciun fel de catre reprezentantii statului faptul ca ti se va interzice sa stai alaturi de copilul tau doi ani de zile. Riscul pierderii locului de munca este destul de mare, de aceea multe vor fi silite sa aleaga prima varianta care prevede cresterea copilului pentru o perioada de un an.
Fara comentarii

Lasa un comentariu