Covoarele puzzle retrase conform normelor U.E.

Covoarele puzzle retrase conform normelor U.E.

1
covoare puzzle pentru copii (http://images.buzzillions.com)

covoare puzzle pentru copii (http://images.buzzillions.com)Destul de creative si inovatoare, covorasele tip puzzle par a fi atractia tuturor parintilor si mai ales a celor mici. Frumos colorate, acestea  incearca sa le puna in valoare spiritul creativ al micutilor in orice moment al zilei.

Cu toate acestea, specialistii par a fi de o cu totul alta parere. Potrivit noilor norme ale Uniunii Europene acestea vor fi interzise incepand cu acest an, asemenea biberoanelor din plastic ce contin Bisfenol A.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cercetatorii avertizeaza ca aceste mini covorase, destul de dragalase, le pun in pericol viata micutilor intrucat in compozitia lor intra un compus chimic periculos, care conduce, de cele mai multe ori, catre cancer. Formamidele din compozitia produsului vor patrunde prin aspirare in plamanii copilului, fiind substante destul de fine. Rolul acestui compus chimic este de a tine tesatura covoarelor mai moale, placuta la atingere.

Potrivit normelor Uniunii Europene, covorasele vor fi stopate de la productie si comercializare incepand cu acest an. In prezent, se incearca retragerea de pe piata a acestui gen de articole. In Belgia, situatia a luat amploare, covorasele fiind considerate un adevarat pericol pentru cei mici. De aceea, cei care mai comercializeaza micile puzzle-uri covor vor fi amendati cu sume exorbitante.

Asa ca, in urmatoarea perioada de timp ne vom astepta la retragerea in masa de la comercializare a acestor covoare pentru copii. Procesul de productie va fi stopat in toate statele Uniunii. Sa speram, ca si statele care nu fac parte din alianta vor intelege necesitatea retragerii acestora si le vor scoate de la comercializare, punand astfel un pret mai mare pe sanatatea copiilor.
1 comentariu

  1. Ar trebui sa va obisnuiti sa treceti si data articolului pentru a intelege concret la ce an va referiti cand spuneti “chiar din acest an” altfel si in 2020 tot la fel de ambiguu ar fi referirea la “an”. Multumesc anticipat pentru o mai buna informare

Lasa un comentariu