Nu te jena sa pui intrebari despre travaliu si nastere

Nu te jena sa pui intrebari despre travaliu si nastere

0

Nasterea naturala implica participarea ta directa si trebuie sa fii pregatita cu raspunsurile la toate intrebarile care iti trec prin cap. Asa ca nu-ti fie jena si vorbeste cu medicul tau ginecolog despre momentul travaliului si al nasterii.Ce se intampla daca am nevoie la toaleta in timpul travaliului? 

Pana nu demult, inainte de nastere, femeilor li se facea automat o clisma, obicei care se mai practica inca in multe spitale din Romania. Teoria era ca evacuarea continutului intestinal reduce riscul de infectie la mama si la copil, si stimuleaza aparitia contractiilor mai puternice. O sa vezi ca in cursul travaliului, intestinele se vor goli fara nicio interventie. Cateodata se mai intampla ca femeia sa poata defeca in timpul travaliului. Acest lucru este normal si nu trebuie sa te ingrijoreze.

Unele femei au capacitatea sa se ridice din pat in timpul travaliului si sa urineze la anumite intervale de timp. Medicul ginecolog te va incuraja probabil sa faci acest lucru pentru ca o vezica urinara plina ar putea incetini coborarea copilului. Totusi atunci cand ai contractii, poate fi greu sa-ti dai seama ca ai vezica plina, mai ales cand ai si anestezie epidurala. Sau poate nu vei dori sa te misti, de frica sa nu se agraveze contractiile. Asistenta care se va ocupa de tine iti poate goli vezica cu o sonda urinara.

Daca voi tipa in timpul travaliului?
Travaliul este un efort fizic la care este nevoie de participarea ta; la fel ca atunci cand faci sport acasa, si in timpul travaliului poti scoate diverse sunete. Nu te ingrijora daca ti vine sa tipi in timpul travaliului si al nasterii. Este perfect normal, iar medicii care te asista nu vor fi deloc socati.

Articole similare