Nu vorbeste bebelusul…

Nu vorbeste bebelusul…

0
fetita frumoasa (www.photofurl.com)

fetita frumoasa (www.photofurl.com)Atunci cand cel mic se apropie de doi anisori ne asteptam ca in curand acesta sa ne poata vorbi pe inteles.

Desigur, comunicarea bebelusului este o faza ce va trebui sa o urmaresti inca de la varsta de un anisor sau chiar mai devreme. Este indicat sa incerci, asadar, sa il supraveghezi pe cel mic si sa observi daca gangureste inca de la varsta de 4 luni, daca spune primele cuvinte fara a le cunoaste sensul – de exemplu „mama”sau „tata”.

Cu toate acestea, fiecare bebelus isi are propria sa dezvoltare. De aceea, nu va trebui sa va ingrijorati daca cel mic nu va spune nimic pana la un anisor sau chiar mai devreme. Este necesar sa aveti multa rabdare si sa priviti cu optimism toata aceasta perioada.

Chiar daca inca nu poate comunica mare lucru, cel mic incepe sa va inteleaga si sa va asculte. Atunci cand scoate anumite sunete acesta incearca sa va spuna ceva, fie ceea ce a vazut, fie ce nemultumire are. In orice caz este indicat sa incercam sa ii intelegem sunetele si sa le dam un sens in asa fel incat sa ne putem invata cu ceea ce vrea bebelusul sa ne spuna.

Asadar, unii dintre bebelusi vorbesc ceva mai tarziu decat ceilalati, pe cand altii mai devreme. Nu va trebui sa il considerati pe cel care a vorbit mai devreme mai inteligent decat pe celalalt care a vorbit mai tarziu. Singura problema este ca nu se simte inca pregatit sa articuleze silabele si cuvintele. Va avea timp suficient de acum inainte..

De regula, bebelusul incepe sa se exprime rostind legat doua trei cuvinte, pentru ca mai apoi sa lege direct propozitii. Iar daca va asteptati ca bebelusul sa rosteasca corect gramatical limbajul, ei bine, aceste deprinderi se vor invata mai tarziu, in jurul varstei de patru-cinci anisori.

In cazul in care copilul nu gangureste pana la varsta de un anisor, nu rosteste niciun cuvant pana la doi anisori, nu intelege ceea ce ii spuneti, nu va arata anumite parti ale corpului atunci cand ii solicitati acest lucru, nu leaga propozitii este indicat sa va adresati medicului intrucat poate fi vorba de o problema de sanatate destul de grava.