Numele rare determina afectiuni psihice

Numele rare determina afectiuni psihice

0
nume copii (www.allthingsjennifer.files.wordpress.com)

nume copii (www.allthingsjennifer.files.wordpress.com)Atunci cand va aflati in ultimile luni de sarcina, mai  mult ca sigur v-ati gandit deja ce nume va purta baiatul sau fetita din burtica. Cu toate acestea, specialistii recomanda evitarea numelor rare intrucat aduc ghinion si provoaca afectiuni psihice grave.

Se poate intampla ca majoritatea mamicilor chiar sa ii vorbeasca bebelusului din burtica folosindu-se de numele ales, incalcand pe alocuri spusele batranilor.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate ca numele in sine presupune de fapt doar o modalitate de a te adresa cuiva, in realitate alegerea numelui trebuie facuta cu mare grija intrucat un nume inadecvat ii poate influenta psihicul copilului, dar si intregul sau viitor in calitate de adult.

Studiile realizate in Statele Unite sunt de parere ca numele rare pot aduce ghinion si pot provoca afectiuni de natura psihica. Acestia au pornit la drum in analiza lor cercetand aproape 2000 de copii spitalizati in centre de psihiatrie si au observat ca baietii care poarta un prenume mai rar si deosebit de cele uzuale ajung sa manifeste astfel de tulburari cerebrale.

Fetele cu nume rare se manifesta prin gelozie si obsesie maladiva. De asemenea, cercetatorii au incercat sa ii determine pe studenti sa aleaga dintre doua nume – unul obisnuit, iar celalalt mai rar. Intreaga atentie a acestora a fost atrasa de numele comun. De aceea, specialistii sunt de parere ca este indicat ca atunci cand ii alegi numele copilului tau sa faci referire la ceea ce se poarta pe teritoriul tarii de nastere, in asa fel incat acesta sa nu iasa prea mult din tiparele obisnuintei, copilul fiind ferit de tulburarile psihice grave.
Fara comentarii

Lasa un comentariu