Hotararea de a avea un copil

Hotararea de a avea un copil

0
mama si copil (www.koleksifoto.com)

mama si copil (www.koleksifoto.com)Hotararea de a avea un copil face parte din categoria celor mai complicate. Aducerea pe lume a unui copil inseamna una dintre cele mai mari responsabilitati pe care trebuie sa o ai in vedere mai inainte de a te hotari. Cu toate acestea, un copil iti aduce multa satisfactie, iubire si implinirea de care ai nevoie pe tot parcursul vietii.

Iata ce trebuie sa stii mai inainte de a lua hotararea de a avea un copil:

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

1.     Nasterea unui copil presupune o schimbare a ordinii prioritatilor. Daca pana acum prioritari erati voi doi – tu si partenerul – dintr-o data copilul apare pe primul loc in clasament, grija fata de el insotindu-va tot timpul.
2.     Hotararea de a avea un copil presupune o sumedenie de responsabilitati de care va trebui sa tii cont. Asa ca, mai inainte de a te hotari este indicat sa ai in vedere faptul ca tu va trebui sa ii fii alaturi in fiecare minut, sa il legeni, sa ii schimbi scutecul, sa ii faci baita, sa ii vorbesti – intr-un cuvant sa faci aproape tot si sa uiti de o mare parte din grijile avute pana atunci, inclusiv de cele de la serviciu.
3.     Un copil presupune si o cheltuiala in plus. Incearca mai inainte de toate sa faci cateva socoteli si sa vezi daca bugetul iti permite sa il cresti in asa fel incat sa nu duca lipsa de nimic.
4.     Mai inainte de a te hotari sa ai un copil este indicat sa vezi daca in jurul tau exista prieteni sau rude capabile sa iti acorde primul sprijin in cresterea lui atunci cand vei avea nevoie.
5.     Priveste cu fericire venirea sa pe lume – chiar daca exista o pondere destul de mare de mamici care se plang de cat de greu este sa cresti un copil in realitate exista cam tot atatea sau poate chiar mai multe care se simt atat de fericite incat simt ca plutesc.
Fara comentarii

Lasa un comentariu