O hartă a grădinițelor naționale și internaționale din București 2024: 18 opțiuni pentru educația națională și globală a copiilor

În București, capitala României, există o varietate de grădinițe, fiecare având propriile caracteristici și oferind diferite abordări educaționale.

Acestea sunt doar câteva dintre grădinițele din București, fiecare având propriile sale caracteristici și oferind un mediu educațional distinct. Înainte de a alege o grădiniță pentru copilul dumneavoastră, este recomandabil să vizitați mai multe instituții, să discutați cu personalul și să luați în considerare nevoile și preferințele individuale ale copilului:

1. Grădinița „Voinicelul”

Descriere: Grădinița „Voinicelul” este una dintre cele mai cunoscute și apreciate instituții de învățământ preșcolar din București. Ea promovează un mediu de învățare plăcut și sigur pentru copii, oferind programe educaționale variate, activități creative și sportive, precum și un personal calificat și dedicat.

2. Grădinița „Piticot”:

Descriere: „Piticot” este o grădiniță privată ce oferă un mediu cald și prietenos pentru copii. Această instituție pune accent pe dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil, oferind programe educaționale personalizate și activități interactive adaptate nevoilor individuale ale fiecărui micuț.

3. Grădinița „Țăndărică”:

Descriere: Cunoscută pentru abordarea sa modernă și pentru facilitățile de înaltă calitate, grădinița „Țăndărică” este una dintre opțiunile populare pentru părinții din București. Această instituție oferă un program educațional diversificat, care include atât activități de învățare, cât și experiențe practice, precum și acces la facilități moderne și echipamente de învățare.

4. Grădinița „Prichindel”:

Descriere: „Prichindel” este o grădiniță tradițională ce se bucură de o reputație solidă în comunitatea locală. Cu o echipă experimentată de educatori și un curriculum bine structurat, această instituție oferă un mediu sigur și stimulant pentru copii, încurajând dezvoltarea lor pe toate planurile: fizic, emoțional, social și intelectual.

5. Grădinița „Zâna Zorilor”:

Descriere: Cunoscută pentru atmosfera sa prietenoasă și creativă, grădinița „Zâna Zorilor” oferă programe educaționale inovatoare și diverse, care stimulează imaginația, creativitatea și curiozitatea copiilor. Această instituție promovează valori precum respectul, cooperarea și învățarea prin joacă.

6. Grădinița „Lumea Copiilor”:

Descriere: „Lumea Copiilor” este o grădiniță modernă ce îmbină tradiția cu inovația în procesul educațional. Cu facilități moderne și programe adaptate la nevoile individuale ale fiecărui copil, această instituție oferă un mediu plăcut și sigur pentru dezvoltarea optimă a micuților.

Câteva dintre grădinițele cu profil internațional din București:

7. Grădinița Montessori Bucharest:

Descriere: Această grădiniță se bazează pe principiile pedagogiei Montessori, oferind un mediu educațional centrat pe nevoile individuale ale fiecărui copil. Cu un curriculum adaptat, facilități moderne și educatori calificați, această instituție promovează independența, auto-descoperirea și învățarea activă.

8. International British School of Bucharest – Early Years:

Descriere: Parte a International British School of Bucharest, această grădiniță oferă un curriculum bazat pe programa britanică, adaptată la nevoile și interesele copiilor din primele lor ani de viață. Cu accent pe dezvoltarea abilităților de comunicare, socializare și învățare prin joc, această instituție oferă un mediu educațional stimulant și plin de resurse.

9. Little London International Preschool:

Descriere: Inspirată de tradiția educațională britanică, această grădiniță oferă un mediu sigur și stimulant pentru copiii preșcolari. Cu un curriculum echilibrat, activități variate și un personal dedicat, această instituție încurajează dezvoltarea holistică a fiecărui copil, pregătindu-i pentru etapele următoare ale educației.

10. Deutsche Schule Bukarest (Școala Germană București) – Grădinița:

Descriere: Această grădiniță face parte din renumita Școala Germană București, oferind un mediu educațional bilingv german-român. Cu un curriculum care integrează elemente ale pedagogiei germane și programe adaptate la cerințele locale, această instituție promovează dezvoltarea lingvistică, culturală și socială a copiilor.

11. The British School of Bucharest – Early Years:

Descriere: Parte a The British School of Bucharest, această grădiniță oferă un curriculum britanic adaptat nevoilor copiilor din primii ani de viață. Cu accent pe explorare, creativitate și învățare activă, această instituție oferă un mediu sigur și stimulant pentru dezvoltarea holistică a copiilor.

12. American International School of Bucharest – Early Childhood:

Descriere: Această grădiniță face parte din American International School of Bucharest, oferind un mediu educațional internațional pentru copiii preșcolari. Cu un curriculum inspirat de metodele de învățare americane, această instituție promovează explorarea, creativitatea și colaborarea într-un mediu sigur și stimulant.

13. Lycee Francais Anna de Noailles – Grădinița:

Descriere: Această grădiniță face parte din renumita Lycee Francais Anna de Noailles și oferă un mediu educațional bilingv francez-român pentru copiii preșcolari. Cu un curriculum inspirat de tradiția educațională franceză și programe adaptate la contextul local, această instituție promovează dezvoltarea lingvistică, culturală și academică a copiilor.

14. International School of Bucharest – Early Years:

Descriere: Această grădiniță face parte din International School of Bucharest și oferă un mediu educațional internațional pentru copiii preșcolari. Cu un curriculum diversificat, activități stimulante și un personal calificat, această instituție încurajează dezvoltarea holistică a copiilor și pregătirea lor pentru etapele următoare ale educației.

15. Green Montessori International Preschool:

Descriere: Această grădiniță se bazează pe principiile pedagogiei Montessori, oferind un mediu educațional plin de resurse și stimulant pentru copiii preșcolari. Cu un curriculum adaptat și activități personalizate, această instituție promovează explorarea, creativitatea și învățarea activă într-un mediu sigur și susținător.

16. Regent International School – Early Years:

Descriere: Această grădiniță face parte din Regent International School și oferă un mediu educațional internațional pentru copiii preșcolari. Cu un curriculum diversificat, facilități moderne și un personal dedicat, această instituție încurajează dezvoltarea holistică a copiilor și pregătirea lor pentru etapele următoare ale educației.

17. King’s Oak British International School – Early Years:

Descriere: Această grădiniță face parte din King’s Oak British International School și oferă un mediu educațional britanic pentru copiii preșcolari. Cu un curriculum adaptat și facilități moderne, această instituție promovează explorarea, creativitatea și învățarea activă într-un mediu stimulant și plin de resurse.

18. Mark Twain International School – Early Childhood:

Descriere: Această grădiniță face parte din Mark Twain International School și oferă un mediu educațional internațional pentru copiii preșcolari. Cu un curriculum diversificat, facilități moderne și un personal dedicat, această instituție încurajează dezvoltarea holistică a copiilor și pregătirea lor pentru etapele următoare ale educației.

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare