O nemuritoare poveste din China, la Festivalul International al Teatrului de Animatie

O nemuritoare poveste din China, la Festivalul International al Teatrului de Animatie

0

Teatrul de Animatie Tandarica va invita luni, 18 noiembrie, de la orele 18.00 la una dintre cele mai cunoscute povesti din China, „Calatorie spre Soare-Apune, povestea din spatele muntelui”. Spectacolul este o coproductie intre Institutul “Ming ri” pentru educatie si arta, Hong Kong – China si Teatrul de Animatie “Tandarica”, semnat de Calin Mocanu (directorul Teatrului Tandarica) si Wong Tim Keung Simon.

dsc4416

Picture 1 of 4

Calatorie spre Soare-Apune, povestea din spatele muntelui  este un roman chinez scris in secolul al XVI-lea, in timpul dinastiei Ming, atribuit lui Wu Cheng’en. Este povestea Maimutei Soare, nascuta dintr-un ou de piatra si care se transforma in Regele maimutelor. O poveste despre Pigsy cea lacoma, alungata din lumea nemuritoare in cea muritoare. Despre Sandy, calugarul cu chip de monstru, care a fost exilat in lumea muritorilor pentru ca a spart in mod accidental un glob de cristal. Spectacolul imbina opera traditionala chineza, teatrul de umbre si pantomima occidentala cu miscarea corporala. Spectacolul se va juca in limba chineza si va fi subtitrat in limba romana.

Dupa spectacol, iubitorii teatrului de umbre vor avea ocazia sa afle cateva dintre secretele tehnicilor de manuire, de lumini si umbre folosite in spectacolul “Calatorie spre Soare-Apune”, participand la un atelier sustinut de Li Jianxin, o cunoscuta personalitate din Hong Kong (regizor, scenarist si autor al unor spectacole de teatru de umbre pentru copii).

Cea de-a 5-a zi din festival va debuta cu doua spectacolele din tara: “Punguta cu doi bani”, productie a Teatrului pentru copii si tineret ” Calutul de mare” din Constanta si Universul din lanterna magica sustinut de Teatrul de Papusi “Prichindel” din Alba Iulia, care se vor juca in sala Lahovari, respectiv Sala Studio de la orele 10.00.

Aflat sub motto-ul ”Construim poduri. Trecem granite”, Festivalul International al Teatrului de Animatie „BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECTIE” este realizat impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii, ASSITEJ Romania si UNIMA Romania si are scopul de a aduce in atentia publicului roman diferite stiluri ale teatrului de animatie si ale teatrului vizual din lume.

In perioada 14-24 noiembrie, in cele 7 locatii ale festivalului (Teatrul Tandarica, Institutul Francez, Grand Cinema Digiplex, Scoala nr.45, Spitalele de copii Grigore Alexandrescu si Marie Curie, dar si la Pavilionul Romexpo – in cadrul Targului International GAUDEAMUS) vor avea loc peste 70 de evenimente dedicate celor mari si celor mici (spectacole de teatru, spectacole-lectura, workshop-uri, lansari de carte, expozitii si conferinte) din 10 state (Anglia, Bulgaria, Croatia, Franta, Germania, Hong Kong-China, Italia, Polonia, SUA, Romania).