O noua sarcina dupa operatia prin cezariana

O noua sarcina dupa operatia prin cezariana

0

gravidaOperatia prin cezariana impune un timp de refacere mai mare decat o nastere naturala. Tocmai de aceea, medicii le recomanda proaspetelor mamici sa nu ramana insarcinate atat de repede dupa aceasta interventie intrucat riscurile la care se expun sunt destul de mari.

Operatia prin cezariana reprezinta o metoda chirurgicala de nastere, medicii folosindu-se de o incizie la nivelul abdomenului inferior, dar si la nivelul uterului.

Tinand cont de faptul ca uterul a fost incizat, medicii recomanda o noua sarcina la circa un an de la interventia chirurgicala, in asa fel incat mama sa se afle in afara oricarui pericol.

In cazul in care femeia ramane insarcinata mai repede decat recomandarile medicului este posibil ca aceasta sa sufere o ruptura uterina ce ii poate pune in pericol viata si sanatatea. Nici bebelusul din burtica mamei nu este mai putin ferit de pericole, fiind expus riscurilor de placenta praevia sau placenta abruptio.

In cazul in care femeia ramane insarcinata mai repede de un an de la prima cezariana nu intotdeauna se recomanda sa se renunte la sarcina, gravida fiind supravegheata de catre medici pe tot parcursul sarcinii. Este posibil ca sarcina sa poata decurge normal, fara riscuri prea mari, organismul mamei fiind complet refacut.

Articole similare