3 pasi pe care parintii ii pot urma pentru a evita obezitatea la copii

Cercetatorii au proiectat ca mai mult de jumatate dintre copiii de astazi vor fi obezi la varsta de 35 de ani, jumatate din prevalenta aparand in copilarie.

Riscul de obezitate continua pe tot parcursul copilariei si chiar si copiii care au o greutate sanatoasa sunt expusi riscului de a dezvolta obezitate ca adulti.

Eforturile de a-i invata pe micuti abilitati precum moderatia si ascultarea indicilor de foame si saturatie ar trebui sa includa TOTI copiii, nu doar cei care prezinta semne de exces de greutate.

Parintii ar trebui sa urmeze 3 pasi simplii care ar putea preveni obezitatea la copii

#1 Evitati bauturile zaharoase, inclusiv sucul. Nu le introduceti, nu le tineti acasa. Consumul de bauturi zaharoase este un predictor puternic al obezitatii infantile ulterioare.

#2 Mancati impreuna mese echilibrate. Fiti voi modelul de urmat al copilului si demonstrati cum arata alimentatia sanatoasa. Folositi farfurii mici, tineti ecranele oprite si stati impreuna cel putin 20 de minute.

#3 Invatati copiii sa asculte indiciile oferite de organism. Invatati-i sa se intrebe „Mi-e foame?” inainte de gustare. Daca nu le este foame, ajuta-i sa-si dea seama de ce au nevoie, indiferent daca este o activitate cum ar fi un joc.

Daca sunteti ingrijorat de greutatea copilului dumneavoastra, discutati cu medicul pediatru, care cunoaste istoricul si cresterea copilului dumneavoastra.

Nu este insa recomandat sa discutati asta cu copilul dumneavoastra. Acest lucru se poate simti stigmatizant pentru un copil, il poate afecta psihic si poate crea discordii familiale. Concentrati-va asupra sanatatii in schimb.

Un efort unit nu numai ca va sustine copilul, ci ajuta si intreaga familie sa fie mai sanatoasa.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare